ISKUSNI ITALIJAN

Džeko ostaje bez trenera: Ranijeri na kraju sezone napušta klupu Rome

Odluku saopćio na konferenciji za medije pred meč protiv Juventusa

Ranijeri: Završava trenerski angažman u Romi. AFP

Avaz Sport

10.5.2019

Iskusni italijanski trener Klaudio Ranijeri (Claudio Ranieri) potvrdio je da na kraju sezone napušta klupu Rome. Ranijeri je, na konferenciji za medije pred meč protiv Juventusa u Seriji A, neočekivano saopćio da odlazi iz rimskog kluba čim odradi preostale tri utakmice. 

Roma će prvaka Italije ugostiti u nedjelju od 20:30 sati, a prema  MOZZART kladionici, domaćini su favoriti u ovom meču. Kvota na pobjedu Rome iznosi 2,55, na remi 3,30, dok se na trijumf Juventusa nudi kvota od 2,75.

- Moj posao u Romi završava se poslije još tri utakmice. Znao sam da će tako biti. Odlučio sam da dođem u Romu jer sam njen navijač i htio sam da se stavim u službu kluba - rekao je Ranijeri. 

Ranijeri, rođeni Rimljanin, 8. marta drugi put u karijeri preuzeo je Romu umjesto smijenjenog Euzebija Di Frančeska (Eusebio Di Francesco) i ostvario je četiri pobjede u devet mečeva, poslije čega je ekipa na tri boda od mjesta za Ligu prvaka na kome je Atalanta.

Ranijeri je senzacionalno vodio Lester do osvajanja titule Premijer lige, a tokom karijere vodio je veliki broj klubova, između ostalih Juventus, Inter, Parmu, Čelsi, Valensiju, Fiorentinu...

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.