TALENTI

Dino Nuhanović: Idoli su mi Džeko i Mbape, želim igrati za Volfsburg

Prve nogometne korake napravio je u ekipi Alena, a kasnije je uslijedio prelazak u Hajdenhajm

Nuhanović u državnom dresu. D. Jurišić

Piše: D. J.

14.5.2019

Mladi napadač njemačkog Hajdenhajma i kadetske reprezentacije BiH, Dino Nuhanović (15) rođen je u Izoli (Slovenija) i u ranom djetinjstvu se preselio s roditeljima u Njemačku gdje i danas živi.

Prve nogometne korake napravio je u ekipi Alena gdje je igrao u pionirskim kategorijama. Njegov talent je ubrzo prepoznat te je uslijedio prelazak u Hajdenhajm.

- Nije bilo lako u samom početku, morao sam učiti novi jezik. Ipak, uz mnogo truda sam uspio posložiti školske obaveze s treninzima u klubu i danas je sve mnogo lakše. U ekipi sam trenutno na poziciji napadača, a ranije sam igrao i u veznom redu – kaže Nuhanović.

Sistem školovanja u Njemačkoj se u mnogome razlikuje od našeg, Nuhanović ove godine treba završiti osnovni ciklus a potom slijedi dvogodišnje obrazovanje na nivou naše srednje škole.

- Nakon toga planiram da se u potpunosti posvetim nogometu. Moj cilj je da u narednih pet godina izborim mjesto u nekoj bundesligaškoj ekipi i, naravno, da i dalje nosim dres Bosne i Hercegovine – ističe Nuhanović koji u budućnosti želi postati član Volfsburga.

Kada je dobio poziv u državni tim, svi u porodici su bili oduševljeni.

- Cijela porodica se obradovala kad je poziv iz Nogometnog saveza BiH i stigao. Moji idoli su Francuz Kilijan Mbape i Edin Džeko, želim da jednog dana igram poput njih – ambicija je Nuhanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.