NOGOMET

De Rosi napušta Romu nakon 18 godina

Ljubimcu navijača “Vučica” neće ponuditi nastavak saradnje

De Rosi: Odbijao ponude najvećih evropskih klubova

Avaz Sport

14.5.2019

Danijele de Rosi (Daniele De Rossi), nakon 18 sezona i 615 utakmica odigranih za Romu, neće više nositi dres “Vučice”, objavila je uprava rimskog kluba. 

Roma je odlučila da, po završetku De Rosijevog ugovora u ljeto, jednom od najboljih fudbalera ovog tima u posljednjoj deceniji i navijačkoj ikoni neće ponuditi nastavak saradnje.

De Rosi, defanzivni vezni fudbaler, zaradio je simpatije Rominih tifoza kad je u najboljim godinama svoje karijere odbijao ponude najvećih evropskih klubova.

Aleks Ferguson (Alex) želio ga je dovesti u Mančester junajted kad su “Crveni đavoli” harali Evropom, ali je De Rosi samo odgovorio: “Ne, hvala.”

Bivši italijanski reprezentativac za Romu je postigao 63 gola i podijelio 54 asistencije. Osvojio je dva puta Kup Italije i jednom Superkup.

Tridesetpetogodišnji De Rosi još može odigrati sezonu ili dvije u redovima nekog solidnog kluba, ali je pitanje hoće li obući dres nekog drugog tima ili će otići u mirovinu kao fudbaler koji je cijelu karijeru ostao vjeran jednom klubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.