ZVANIČNO

Kraj petogodišnje ere: Masimilijano Alegri više neće biti trener Juventusa

A. Ču. / Avaz.ba

17.5.2019

Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) više nije trener Juventusa, objavila je "Stara Dama" na službenim stranicama kluba. Sad već bivši trener i predsjednik kluba Andrea Anjelli (Agneli) službenu potvrdu dat će na pres-konferenciji u subotu u 14 sati.

Juventus je ove sezone osvojio osmi naslov prvaka Italije zaredom, peti s Alegrijem na klupi, ali čelnici kluba mu očito nisu mogli oprostiti ispadanje od Ajaksa u četvrtfinalu Lige prvaka i ispadanje od Atalante u drugom kolu Kupa.

- Ostajem u klubu! Prije nekoliko dana sam se sastao s predsjednikom i rekao sam mu svoju odluku. Sjest ćemo još jednom svi zajedno i razgovarati o budućnosti - tvrdio je Alegri nakon poraza od Ajaksa, no ti razgovori očito nisu prošli u najboljem redu i klub i trener odlučili su da je vrijeme za prekid saradnje.

Alegri je u Juventus stigao 2014. godine te je s njima osvojio pet puta Serije A, četiri puta italijanski kup i dva puta italijanski Superkup. Bio je dva puta u finalu Lige prvaka, no nisu uspjeli podignuti "klempavi" trofej. 

Barcelona je bila prejaka 2015. godine, a Real Madrid razbio ih je 4:1 2017. godine. Klub mu je ove sezone doveo Kristijana Ronalda (Cristiano) i osvajanje Lige prvaka bilo je pod moranje, ali tu su Juventus i Alegri podbacili i Italijan je postao bivši. 

Još nije poznato ko će bit njegov nasljednik, ali, po italijanskim medijima, kola već dobro znano ime navijača Juvea. Riječ je o Antoniju Konteu (Conte), koji je na klupi "Stare dame" bio od 2011. do 2014. godine, kada je preuzeo klupu Italije. Nakon toga je otišao u Čelsi, a od prošle sezone je bez posla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.