SARAJEVO

Krste Velkoski za "Avaz": Velika fešta probudila mi je sina na Koševu

G. ŠUMAR

23.5.2019

Makedonac Krste Velkoski (31) ove sezone je na najbolji mogući način, kako i dolikuje kapitenu, predvodio bordo tim do historijskog uspjeha, odnosno prve duple krune. U ovoj takmičarskoj godini odigrao je ukupno 42 utakmice i postigao 14 golova, uz pet asistencija.

Odbio odmor 

- Hvala Bogu, konačno je sve završeno, jer je bilo previše naporno, i fizički i psihički - kaže Velkoski te dodaje:

- Baš smo se umorili, ali smo sretni što smo napokon osvojili duplu krunu. Pokazali smo da smo najbolji tako da mislim da smo zasluženo došli do trofeja, jer smo u svakom segmentu bili najbolji, dominantni. Postigli smo najviše golova, a primili najmanje, imamo najviše pobjeda, a najmanje poraza... Sve je bilo na našoj strani.

Husref Musemić, šef stručnog štaba kluba s Koševa, nekolicini igrača Velkoskom, Mersudinu Ahmetoviću, Amaru Rahmanoviću, Anelu Hebiboviću... ponudio je da već sada odu na odmor, jer ubrzo počinju pripreme za novu sezonu, ali i evropske utakmice.

- Ja ću ići na posljednju utakmicu u Gabelu, jer već u ponedjeljak moram da se javim na pripreme reprezentacije Makedonije. Jednostavno, nisam želio da sedam dana ne radim ništa pa da, onda, odem na reprezentativne pripreme. To bi bila prevelika pauza... U ponedjeljak idem na te mini pripreme pa ću 1. i 2. juna biti slobodan, dok je novo okupljanje uoči utakmica s Austrijom i Poljskom (7. i 10. juni, op. a.) zakazano za 3. juni. A onda se odmah vraćam na pripreme FK Sarajevo za narednu sezonu - prenosi Velkoski, koji ovog ljeta neće imati odmora.

Pravi način 

Top-tema među navijačima Sarajeva i dalje je dupla kruna i impresivno slavlje, na kojem su, uz kapitena bordo tima, bili i trogodišnji sin i supruga.

- Oni su stalno uz mene... Sinčić još sve to i ne razumije baš na pravi način, jer je još mali, ali je bio na utakmici. Malo je gledao, a u jednom trenutku je i zaspao, a probudilo ga je veliko slavlja - konstatira Velkoski, koji bi volio da sin krene njegov stopama, ali ga, kako kaže za kraj, neće tjerati.

150  

utakmica odigrao je Velkoski za Sarajevo i postigao 57 golova, uz 35 asistencija.

Već uz rame legendama 

Velkoski trenutno, zajedno s Alenom Škorom, dijeli 12. mjesto na vječnoj listi najboljih strijelaca kluba s Koševa. Prvoplasirani je neprikosnoveni Asim Ferhatović Hase sa 100 golova, a potom slijede Safet Sušić (96 pogodaka), Dobrivoje Živkov (90), Emir Obuća (89), Vahidin Musemić (83), Salih Šehović (75), Boško Antić (67), Husref Musemić (65), Alen Avdić (65), Franjo Lovrić (64), Džemaludin Mušović (62). Škoro i Velkoski imaju po 57.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.