MADRID

Niko ne zna zašto: Policajci upali u kafić i isprebijali navijače Totenhema, pogledajte šta je ostalo iza njih

Zbog velikog zanimanja podivljale su cijene u španskoj metropoli, pivo je 10 KM, a ulaznice na crnom tržištu sustižu cijenu od 20.000 KM

Index.hr

1.6.2019

Iako je stotinjak hiljada Engleza u Madridu uzbuđeno do maksimuma, jutros su nesumnjivo spavali duže nego inače. Razlog je što su do kasno noćas okupirali kafiće, ulice, trgove i parkove glavnog grada Španije i pri tome popili enormne količine alkohola. 

Ipak, navijačima Totenhema ovo jutro ne prolazi samo u liječenju mahmurluka nego i vidanju rana. Jer, kako svjedoče, dok je njih 50-ak pilo u jednom kafiću bez izazivanja ikakvih problema, unutra su upali policajci i premlatili ih pendrecima. Prema snimcima, nisu poštedjeli ni čovjeka s djetetom. Veliki broj je povrijeđen.

Liverpul i Totenhem u dramatičnim polufinalnim dvobojima izborili su utakmicu sezone u kojoj se ''Redsi'' bore za šesti, a ''Spursi'' za prvi evropski naslov.

Za tako važnu utakmicu vlada ogroman interes. U Madrid stiže čak 100 hiljada Engleza, iako oba kluba zajedno neće dobiti ni pola ulaznica od tog broja.

Zbog takvog zanimanja podivljale su cijene u španskoj metropoli: pivo je 10, a ulaznice na crnom tržištu čak i 20.000 KM. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.