KVALIFIKACIJE ZA EP

Manćini o nestašnoj zvijezdi: Sve zavisi od njega

Kritizirao napadača Marseja

Manćini: Italija ima talentirane napadače. AFP

Avaz Sport

3.6.2019

Selektor nogometne reprezentacije Italije Roberto Manćini (Mancini) kritizirao je Marija Balotelija (Mario Balotelli).

Manćini je s novinarima pričao pred utakmice svoje ekipe u okviru kvalifikacija za EURO 2020. godine, protiv Grčke 8. juna i protiv naše reprezentacije tri dana kasnije.

On je u reprezentaciju vratio napadača Torina Andreu Belotija (Andrea Belotti), ali nije zvijezdu Marseja - Balotelija.

Beloti je igrao mnogo bolje u drugom dijelu sezone i zaslužio je poziv. Pričao sam s Mariom i objasnio mu zašto nije u timu. Ima vremena da zasluži poziv, kao i svi ostali. Sve zavisi od njega. Pozvat ću ga ako to zasluži -  istakao je Manćini.

Baloteli je nedavno dobio suspenziju na četiri utakmice u francuskoj Ligi 1 zbog nesportskog faula i dobivanja crvenog kartona protiv Monpeljea.

- On i dalje radi stvari koje ne bi trebalo, dobio je suspenziju na četiri utakmice. Sve je u njegovim rukama. Mario ima kvalitet da igra na najvišem niovu, ali on ne daje 100 posto. U suprotnom davao bi tri ili četiri gola po utakmici. Igra na niskom nivou i ja to ne volim - kazao je selektor Italije.

Manćini je nestašnom Mariju dao 12 mjeseci za povratak. 

- Ima 12 mjeseci za povratak u reprezentaciju. Ćiro Imobile (Ciro Immobile) je oduvijek bio ovdje i igrao dobro. Postoje lošiji periodi, ali on je zaslužio poziv. Imamo talentirane napadače kod kojih postoji prostor za napredak. Neki su mladi, neki iskusni, a ja nisam zabrinut u tom polju - jasno je zaključio Manćini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.