SARAJEVO

Musemić u brigama dočekao Bajram u rodnoj Janji

G. ŠUMAR

5.6.2019

Iako je do početka priprema FK Sarajevo ostalo još samo devet dana (14. juni), još nije poznato ko će obaviti prvu prozivku - Husref Musemić kojem ugovor s bordo timom istječe 30. juna ili neko drugi!?

Samo odlasci

Nakon druge runde pregovora oko novog ugovora Musemić se razočaran povukao u rodnu Janju, gdje je u krugu porodice dočekao Bajram.

”Status kvo” nastao nakon posljednjeg sastanka sa klupskim rukovodstvom, tokom kojeg mu je “koševska vlada” ponudila povećanje plaće za samo pet posto (mjesećna plaća 10.500 KM, umjesto dosadašnjih 10.000 KM), još nije pred rješenjem, jer ugovorna klauzula po kojoj može biti smijenjen u svakom trenutku, uz otpremninu od samo tri plaće, za najtrofejnijeg trenera kluba s Koševa je ponižavajuća.

S druge strane, odlaskom golmana Bojana Pavlovića i Almira Bekića, te Nihada Mujakića i Rifeta Kapića kojima su istekle posudbe, uz bolesnog golmana Elvisa Džefića i operirane Selmira Pidru i Miloša Stanojevića, igrački kadar je znatno oslabljen, pogotovo u zadnjoj liniji.

Također, na izlaznim vratima je i Ljuban Crepulja, kojem nije aktivirana ugovorna klauzula o produženju ugovora, kao i golman Vladan Kovačević koji vaga ponude, a ugovor je istekao Gancu Joahimu Adukoru (Joachim).

Navodno, Crepulja radi na realizaciji transfera u Južnu Koreju, dok u džepu već ima ugovor jednog slovenačkog prvoligaša, Kovačević je u ovom trenutku najbliži Crvenoj zvezdi, a Adukor je na listi želja nekoliko premijerligaša, od Veleža i Tuzla Citya, do Mladosti DK.

Rupe u timu

Nova sezona nije ni počela, a aktuelni osvajač dvostruke krune suočen je tako sa nizom problema. Musemić ili novi trener bit će suočen s neobičnom situacijom na svim defanzivnim pozicijama - od golmana i stopera, do lijevog bočnog, te defanzivnog, ali i zadnjeg veznog igrača.

Na pripremama ga iz aktuelnog kadra neće dočekati nijedan lijevi bočni, ali ni defanzivni vezni igrač!

Ubrzati proces

Krajnje je vrijeme da se konačno riješi sada već “slučaj Musemić”, jer već sutra može biti kasno. Ipak, naše, ali i regionalno tržište ne nudi baš pretjerano kvalitetan izbor za sumu novca koju može izdvojiti klub s Koševa za pojačanja. A da ne spominjemo uigravanje tima...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.