TRANSFERI Na meti brojnih evropskih velikana

De Liht će biti najplaćeniji Liverpulov igrač u historiji

Kapiten Ajaksa mijenja sredinu

V. D./Avaz.ba
09.06.2019 17:41

Foto: Arhiv

Iako je za njega zainteresirano nekoliko najvećih evropskih klubova, Matijs de Liht (Matthijs de Ligt) je najbliže Liverpulu, piše "Daily Mail".

Kada se prije par mjeseci pojavila priča da će sjajni 19-godišnji Ajaksov kapiten biti prodan ovog ljeta, Barcelona je bila najizglednija destinacija jer će u njoj od sljedeće sezone igrati njegov veliki prijatelj i saigrač Frenki de Jong (Frenkie). 

Barca navodno ne može pratiti ponude koje mladom stoperu šalju ostali klubovi i transfer u redove španskog prvaka praktički je propao.

U novonastaloj situaciji De Liht navodno želi igrati u paru s saigračem iz reprezentacije Virdžilom van Dajkom (Virgilo van Dijk), a Liverpul bi ga morao Ajaksu platiti oko 70 miliona eura. No da ga nagovori da dođe na Enfild, Liverpul bi morao De Lihta učiniti najplaćenijim igračem u svojoj historiji.

Liverpul bi morao Holanđaninu ponuditi više od 260.000 funti, čime bi postao najplaćeniji igrač Liverpula ikada, a zarađivao bi više od trenutnih zvijezda Mohameda Salaha i Virdžila van Dajka.

Komentari

NA VRH