TRANSFERI Leonardo počeo sklapati ekipu za narednu sezonu

Pojačanja nikad dosta: Daglas Kosta na meti PSG-a

Mauricio Sari ne vidi u svojim planovima Brazilca

V. D./Avaz.ba

Daglas Kosta

Foto: Twitter


Povratnik na funkciju sportskog direktora PSG-a, Brazilac Leonardo, već je počeo razrađivati taktiku koja bi trebalo da rezultira dolaskom njegovog zemljaka Daglasa Koste (Douglas Costa) u Francusku.

U tu svrhu već se sreo sa Kostinim agentima i predočio im želju da dovede fudbalera koji je dvije sezone proveo u Torinu, ali nije uspio nametnuti se kao siguran član startnih 11 i zato razmišlja o promijeni sredine. Na ruku mu idu i nagovještaji da mu novi trener Mauricio Sari (Maurizzio Sarri) ne bi pravio probleme i dozvolio bi mu odlazak, međutim, to je tek prvi u nizu koraka koje valja ispuniti prije prelaska u PSG.

Drugi je da zeleno svijetlo upale čelnici "Stare dame", mada se prema tvrdnjama italijanskih medija ne očekuje da budu pohlepni, već će gledati samo da izvuku 40 miliona eura uloženih u Kostin potpis kada je dolazio iz Bajerna. Treći podrazumijeva platu, za koju Daglas očekuje da bude veća nego u Torinu, gdje zarađuje 6 miliona eura po sezoni.

Naravno, Parižani to mogu platiti i zato stižu pozitivni signali sa svih strana da bi se posao mogao realizirati. Mediji u Francuskoj podsjećaju i na činjenicu da je tokom prvog mandata Leonardo bio izuzetno uspješan u dovođenju igrača iz Serije A, o čemu svjedoče potpisi Ibrahimovića, Kavanija, Tijaga Silva, Tijaga Mote, Veratija, Lavecija.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na