PREMIJER LIGA

Ermin i Meša ponovo zajedno: Alispahić potpisao za Želju

Potpisao dvogodišnji ugovor

Alispahić: Jedva čeka prvi trening

A. Ču. / Avaz.ba

20.6.2019

Sada već bivši fudbaler tuzlanske Slobode Mehmed Alispahić novi je fudbaler Željezničara, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Tako će se ponovo, nakon Iskre iz Bugojna i Šibenika, sastaviti putevi njemu i prijatelju iz djetinjstva Erminu Zecu.

Mehmed Alispahić rođen je 24. novembra 1987. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a potom prešao u Šibenik, gdje je igrao s Erminom Zecom i, nakon dobrih nastupa, uslijedio je transfer u zagrebački Dinamo, gdje se zadržao godinu i po. Nakon Dinama, Mehmed prelazi u Rijeku, a nakon dvije godine dolazi u Sarajevo. 

Potom je ponovo obukao dres Šibenika, a prošle godine stigao je u Slobodu, za koju je u protekloj sezoni odigrao 24 utakmice.

– Imao sam dobru prošlu sezonu, posebno prvi dio. Dolazim u veliki klub i imam velike obaveze kao i svi igrači. Trudit ću se da dam maksimalno sve od sebe i nadam se dobrim partijama. Drago mi je da sam ponovo zajedno s Erminom, treći put u karijeri, nadam se nastavku naše dobre saradnje i jedva čekam trening - kazao je Alispahić.

Bivši A reprezentativac BiH ima osvojenu titulu prvaka BiH, dva prvenstva Hrvatske i dva trofeja kupa ove zemlje.

Prije Alispahića Željezničar je doveo golmana Filipa Erića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.