GRBAVICA

Željezničar pobijedio Široki Brijeg

Nakon duge akcije Šehić je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do Alispahića koji lijevom nogom iz voleja lijepo pogađa mrežu gostiju

Sa današnje utakmice na Grbavici. FK Željezničar

Piše: G. Šumar

21.2.2021

Fudbaleri Željezničara su u generalnoj probi savladali Široki Brijeg sa 1:0. 


Gol odluke

U 3. minuti Juričić je proigrao Bekrića koji sa 20 metara snažno šutira, ali lopta pogađa prečku, a potom pada na liniju... Pet minuta poslije Zec sa 25 metara lukavo pokušava savladati golmana Širokobriježana, ali lopta odlazi malo pored stative. U 13. minuti Bojo odigrava povratnu loptu s lijeve strane, Juričić je ne zahvata najbolje i ona odlazi pored gola. Jurilj je u 26. minuti pokušao, ali nije bilo opasnosti po naš gol.

Mujezinović u 28. minuti sjajno prolazi po strani, ubacuje, a udarac Juričića glavom odlazi od gola Širokog. Lijepa akcija Plavih i u 32. minuti kada Mujezinović iskosa šutira preko prečke. Posljednju šansu u prvom poluvremenu smo vidjeli u 44. minuti kada nakon kornera lopta dolazi do Čelikovića, čiji snažan udarac blokira Jurić u novi korner.

Veselinović u 53. minuti ulazi sa strane u sredinu, a potom šutira pored gola. Tri minute poslije Željo je došao do vodstva. Nakon duge akcije Šehić je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do Alispahića koji lijevom nogom iz voleja lijepo pogađa mrežu gostiju. Četiri minute poslije Štilić na 30 metara hvata poluvolej, ali lopta odlazi malo pored gola. Široki je u 63. minuti imao veliku priliku - Vukoja je šutirao sa vrha kaznenog prostora iznad gola.

Lendrić opasno šutira iskosa u 65. minuti, ali i ovaj pokušaj na sreću gostiju odlazi malo preko gola. Štilić nakon driblinga šutira sa 20 metara, Zlomislić sigurno hvata. Štilić je u 90. minuti ubacio lopta u peterac, no s druge stative Lendrić prebacuje gol.


Startne postave

Željezničar je počeo utakmicu u sastavu: Fejzić, Stevanović, Miletić, Kosorić, Šehić, Čeliković, Bojo, Mujezinović, Bekrić, Zec, Juričić, a Široki Brijeg Miškić, Medić, M. Jurić, Musa, Čuljak, Begić, Stanić, Vukoja, Jurilj, Majić, S. Jurić. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru m:tel Premijer lige BiH protiv Sarajeva. Gradski derbi se igra na Grbavici, u ponedjeljak (1. mart), s početkom od 17.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.