LIGA PRVAKA

Bek Seltika Tirni skuplji od kompletnog bordo tima

Tirni: Lijevi bek vrijedi 12,5 miliona eura. Arhiv

G. Š.

9.7.2019

Igrački kadar Seltika, prema njemačkom Transfermarktu, više je od šest puta skuplji od izabranika Husrefa Musemića. Tržišna vrijednost prvaka Škotske je 66,53 miliona eura, a bordo tima 10,2 miliona. 

Škoti u kadru imaju više od 20 igrača čija je cijena viša od milion eura, dok Fudbalski klub Sarajevo ima samo jednog "milionera". To je reprezentativni golman Vladan Kovačević, koji je procijenjen na tačno milion eura.

Inače, najskuplji igrač prvaka Škotske je Kiran Tirni (Kieran Tierney), koji je procijenjen na 12,5 miliona eura i sam je skuplji od kompletnog bordo tima.

Lijevog beka Seltika slijede stoper Kristofer Žilijen (Christopher Jullien, 6 miliona eura), veznjaci Olivije Ntšam (Olivier Ntcham) i Skoti Sinkler (Scott Sinclair), koji vrijede po četiri miliona eura, dok su na po 3,5 miliona procijenjeni kapiten Skot Braun (Scott Brown) i Boli Bolinjoli (Bolingoli).

Stoper Jozo Šimunović, koji je neko vrijeme važio kao potencijalni reprezentativac BiH, vrijedi 3,25 miliona eura, dok su Džejms Forest (James Forrest) i Odson Eduard (Odsonne Edouard) procijenjeni na po tri miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.