EVROPSKA LIGA

Navijač pao s tribine: Policija čuva ulaz na Poljud i klupske prostorije Hajduka

Nesretnika, nakon što su ga vozilom Hitne pomoći prevezli u bolnicu, gdje su ustanovili lakše ozljede, odveli u policijsku stanicu

Policajci na ulazu u splitski stadion i službene prostorije Hajduka. Slobodna Dalmacija

G. Š.

19.7.2019

Mučna atmosfera u Splitu, nakon jedne od najvećih sramota u historiji Hajduka, i dalje traje. Navijački neredi nakon utakmice u kojoj su ''Bijele'' iz Evrope izbacili nogometaši malteške Gzire (1:3) bili su snažno upozorenje za policiju koja danas čuva ulaz na Poljud.

Nekolicina policajaca, njih desetak, oko ulaza u Poljud, kontroliraju se i prostorije Hajduka, javlja "Slobodna Dalmacija". Prostorije čuva preventivna, a ne interventna policija. Atmosfera je takva da se očekuje odluka kakva je sudbina trenera Siniše Oreščanina i hoće li ostati za kormilom prve ekipe.

Inače, splitska policija privela je osam osoba zbog nereda na sinoćnjoj utakmici na Poljudu između Hajduka i Gzire (1-3) i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, prenosi 24sata.hr.

Nakon utakmice, jedan je navijač povrijeđen je nakon što je pao u kanal koji dijeli tribine od terena. I to tako što je gađao zaštitara pa izgubio ravnotežu i strovalio se u kanal dubok nekoliko metara.

Nesretnik time nije izbjegao privođenje. Nakon što su ga vozilom Hitne pomoći prevezli u bolnicu, gdje su ustanovili lakše ozljede, odveli su ga u policijsku stanicu.

Policijsko saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Na nogometnom stadionu Poljud u Splitu sinoć je odigrana nogometna utakmica između HNK Hajduk i FC Gzira United. Nakon utakmice grupa osoba sa sjeverne tribine je potiskivanjem otvorila vrata zaštitne ograde i ušla na tartan stazu, nakon čega su brzom reakcijom policijskih službenika vraćeni na tribine. U teren je ušlo i nekoliko osoba sa zapadne tribine. 

Dio osoba je priveden u službene prostorije. Oko 22 sata jedna osoba je s tribine bacila nepoznati predmet prema zaštitaru i fotoreporteru, pri čemu je izgubio ravnotežu i pao u međuprostor tribine, te je lakše ozlijeđen. Pružena mu je liječnička pomoć, nakon čega je priveden u policijsku stanicu. Ukupno je privedeno osam osoba, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.