SARAJEVO Reprezentativni golman kluba s Koševa prije tačno godinu debitirao protiv Slobode za prvi tim

Kovačević: Volio bih dijeliti svlačionicu s Kristijanom Ronaldom

G. Š.
03.08.2019 15:05

Kovačević: Nadam se da će i predstojeće utakmice sa Slobodom imati pozitivan ishod

Foto: FK Sarajevo

Prvu seniorsku sezonu prvi golman bordo tima Vladan Kovačević pamtit će po duploj kruni i pozivu u našu "A" reprezentaciju. Kovačević je debitovao za prvi tim FK Sarajevo na prvenstvenoj utakmici protiv Slobode u Tuzli (5. avgust 2018. godine - 0:1), a okončao ga je bez primljenog pogotka. Godinu kasnije protivnik Sarajeva je opet Sloboda, ovaj put na Koševu.

- Nadam se da će i predstojeće utakmica sa Slobodom imati pozitivan ishod, rekao je Kovačević, te na pitanje šta se od tada promijenilo, odgovorio:

. Mogu reći da sam iskusniji, postao sam član "A" reprezentacije i naravno apetiti su porasli, želja je jača iz utakmice u utakmicu.

Velika očekivanja

Bordo boje braniš već godinu dana, dvije titule kao najbolja nagrada za rad, trud i zalaganje je tu, kakva su očekivanja u novoj sezoni? Ko je po Vama najveći konkurent za titulu?

- Očekivanja su velika, sve ćemo od sebe dati da i ove sezone igramo atraktivan i efikasan fudbal i na taj način ponovo usrećimo naše navijače. Vjerujem da će igrači Borca u ovoj sezoni pokazati kvalitet, drago mi je što su se vratili u Premijer ligu, također Zrinjski je u utakmici protiv nas i pored poraza pokazao ozbiljnost. Bit će zanimljivo prvenstvo i konkurencija nam je dodatna motivacija.

Zahvaljujući odličnim nastupima dobili ste i poziv A reprezentacije, te još jednom potvrdili da ste najbolji primjer kako se trudom i radom može sve ostvariti. Šta je po Vama zapravo najbitnije za uspjeh?

- Ako u čovjeku postoji volja, svaki naredni korak je korak naprijed. Drago mi je što radim ono što volim. Pored toga strpljenje. Za sve što je dobro potrebno je vrijeme, zatim karakter, odgovornost, posvećenost, a na kraju i malo sreće. Gledam na uspjeh kao na zbir napora, ponavljanih iz dana u dan.

Kakve utiske nosite iz kvalifikacija za Ligu prvaka? 

- Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali protiv Seltika, posebno u gostima. To je skroz druga dimenzija fudbala. Bio je divan osjećaj izaći na teren pred tolikim brojem ljudi na stadionu kao što je Celtic Park. Ipak, sa Koševa nosim najljepše uspomene.

Sarajevo u 3. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu igra protiv bjeloruskog Bate Borisova... Kakva su Vaša očekivanja?

- Očekivanja su uvijek ista, cij nam je da odigramo što kvalitetnije, iako će biti veoma zahtjevna utakmica. Bate Borisov je veoma iskusna ekipa u ovim takmičenjima i trebat će nam uz odličnu igru i malo sreće za prolaz u naredno kolo.

Slobodno vrijeme

Šta radi Vladan Kovačević kada nije u dresu FK Sarajevo, kako provodite slobodno vrijeme?

- Slobodno vrijeme iskoristim da vidim djevojku i porodicu. Volim i da čitam historijske i klasične romane, gledam utakmice drugih ekipa, analiziram i svoje i odbrane drugih golmana. Također, puno vremena provedem na planinama van grada, tu pronađem svoj mir.

Na koje svoje dostignuće ste najponosniji?

- Poziv u A reprezentaciju, to je jedna od najljepših stvari u mojoj karijeri.

Sa kojim saigračem provodite najviše vremena?

- Otkad sam ovdje najčešće se družim sa Dušanom Hodžićem i Bojanom Pavlovićem. S obzirom da je Bojan prešao u Čelik i da smo okupirani obavezama nešto rjeđe se viđamo. Također, puno vremena provodim sa Amarom Rahmanovićem i Anelom Hebibovićem. Besima sam upoznao na okupljanju mlade reprezentacije, tako da samo i sada bliski i često se vidimo i pored treninga.

A sa kojiim saigračem biste voljeli dijeliti svlačionicu u budućnosti?

- Ha-ha, sa Kristijanom Ronaldo, definitvno moj najdraži igrač.

Gdje se vidite za 10 godina?

- Volio bih da to bude u Engleskoj, obožavam njihov fudbal.

Komentari

NA VRH