FUDBAL

Faruk Hadžibegić: Treba da se zacrvenimo zbog petog mjesta

Kad si peti šta možeš da obećaš – da ćeš biti prvi ili drugi. Ne želim da šaljem lažnu poruku – poručuje Hadžibegić

Hadžibegić: Želim da uspijem. Arhiv

A. Ka. / Avaz.ba

6.8.2019

- Crna Gora ne može da dozvoli da bude posljednja u kvalifikacionoj grupi za EURO 2020. Čak bi trebalo i da se crveni zbog toga – poručio je Faruk Hadžibegić, proslavljeni igrač i trener iz BiH, koji je prije desetak dana sjeo na užarenu klupu fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Pobjednička atmosfera

Hadžibegić kaže da je potrebno da igrači i treneri daju više te da naprave pobjedničku atmosferu.

- Treba da se zacrvenimo zbog tog petog mjesta, uz veliko poštovanje prema rivalima u grupi - kazao je Hadžibegić.

Kako prenose crnogorski mediji, prvi radni dani mu protiču u analizi, upoznavanju igrača i okruženja, razgovorima sa saradnicima... Crna Gora ima svega dva boda, nakon četiri utakmice u grupi A.

- Kad si peti šta možeš da obećaš – da ćeš biti prvi ili drugi. Ne želim da šaljem lažnu poruku, već samo da obećam da ćemo uraditi sve da popravimo situaciju. Koliko sam vidio – igrači imaju želju, navijači također... Nada postoji, nadam se da ćemo imati i sreće – rekao je Hadžibegić.

Moralna obaveza

On je dodao da nemaju prava niti mogućnost da se odreknu nijednog igrača.

- Želio bih da osjetim da svaki igrač želi da pomogne, igrao ili ne igrao u svojim klubovima, igrao u inostranstvu ili na domaćoj sceni – kaže Hadžibegić i dodaje:

- Volio bih da ljudi prepoznaju moju želju i pošten odnos koji želim da pokažem na ovom poslu i da opravdam povjerenje koje mi je ukazano da budem selektor. To je moja moralna obaveza. Crna Gora je imala dosta kandidata, ja sam imao sreću da budem na tom mjestu. Kao i svaki profesionalac, želim da uspijem. Vjerujem i da će me pamtiti po uspjehu – zaključio je Hadžibegić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.