NOGOMETNA PIJACA

Transferi uživo: Mandžukić blizu povratka u Bajern, Lovren na putu za Romu

Nadam se da razumijete da trenutno neću komentarirati špekulacije oko njegovog transfera

Mario Mandžukić. Agencije

Avaz Sport

9.8.2019

I danas nas očekuje buran dan na nogometnoj pijaci, a sva dešavanja možete pratiti na portalu Avaz.ba.

21:10

Još jedan reprezentativac Hrvatske večeras bi mogao promijeniti sredinu. 

Dejan Lovren se za večerašnju utakmicu Liverpula u okviru prvog kola Premijeršipa ne nalazi ni na klupi, italijanski mediji su objavili da je razlog za to činjenica da Lovren završava svoj transfer u Romu.

Navodno bi Roma defanzivca prvo dovela na posudbu uz opciju otkupa za 18 do 20 miliona eura.


20:50 

Hrvatski napadač Mario Mandžukić mogao bi opet zaigrati za Bajern.

Italijanski mediji navode da je Bajern obnovio interes za Marija Mandžukića nakon što je ovaj odbio Mančester Junajted. 

Juventusov napadač i dalje je na radaru Nike Kovača, sad je riječ o posudbi gdje bi Bajern morao na kraju sezone platiti 15 miliona eura kako bi ga otkupio. 

18:40

Čileanski napadač Aleksis Sančez (Alexis Sanchez), veliki promašaj Mančester Junajteda, ostati će u klubu, potvrdio je menadžer Ole Gunar Solskjer.

- Očekujem da će ostati. U njemu leži napadač koji će uspjeti zabijati golove - rekao je Solskjer danas na presici.

Otkako je stigao u United iz Arsenala u zimi 2018. Sančez je uspio zabiti samo pet golova i tome dodati 9 asistencija u 45 utakmica za klub.

10.51

Svi su u lovu na Maura Ikardija (Icardi), posebno nakon što je Romelo Lukaku, uzeo broj 9 u Interu. Argentinac je sve dalje od Milana, a "Corriere dello Sport" analizira njegova tri moguća odredišta u Italiji. 

ROMA - Prednost Rome je što i pregovore može uključiti transfer Edina Džeke u Inter i spremni su uz njega ponuditi 30-40 miliona eura. Lošu stranu predstavlja činjenica da bi Ikardi teško prešao u klub koji neće igrati Ligu prvaka.

NAPOLI - Nameću se dva velika problema za Aurelija De Laurentisa (Aurelio De Laurentiis) i Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti). Inter traži 75-80 miliona eura za Argentinca, a Napoli to teško hoće platiti. Sa druge strane Ikardi ne bi želio biti u Italiji, a tako daleko od Milana.

JUVENTUS - Torino bi bio Ikardijeva omiljena destinacija - Milan bi bio blizu, a već mjesecima se vode razgovori u kojima je prvo ime Vanda Nara (Wanda). Problem u ovom slučaju prave loši odnosi uprava Juventusa i Intera.


09:50

Dolazak Romelua Lukakua u Inter probudio je navijačima nadu da će se ovaj milanski klub vratiti u sami vrh italijanskog nogometa. ova naredna sezona biti ta u kojoj će se crno-plavi milanski klub vratiti na vrh italijanskog fudbala. Mediji prenose da u finišu "neroazuri" žele još i Edina Džeku.

Kapiten BiH je navodno tražio od čelnika Rome dozvolu da ide u Milano, čak je tražio i da ne bude u sastavu za subotnji prijateljski meč sa Realom.

Roma bi trebala dobiti 20 miliona eura.

08:09 

Legendarni nogometaš BiH koji sada obnaša funkciju sportskog direktora minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić komentirao je za njemačke medije prelazak Leroja Sanea (Leroy) u redove bavarskog kluba.

Njemački krilni igrač se tokom ovog transfer roka dovodio u vezu s bajernom, no doživio je peh na prijateljskoj utakmici s Liverpulom.prema pisanju njemačkih medija, to je umanjilo šanse da pređe u redove Bayerna ovog ljeta, iako Bavarci ne odustaju od njega.

Potvrđeno je da su oštećeni prednji križni ligametni u desnom koljenu, ali za sada nema informacija koliko će trebati vremena da se vrati na terene.

- On je igrač Mančester sitija. Tužno je to što se desilo i mi svi žalimo zbog njegove povrede. Želimo mu što brži oporavak. Nadam se da razumijete da trenutno neću komentarirati špekulacije oko njegovog transfera - kazao je Salihamidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.