REPREZENTACIJA

Prosinečki: Razmišljam samo o pobjedama

Počele pripreme za utakmice s Lihtenštajnom i Armenijom

Prosinečki: Slijede dvije utakmice. D. Jurišić

D. J.

2.9.2019


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila u Trening centru NS BiH u Zenici i počela pripreme za naredne dvije kvalifikacione utakmice. Izabranici selektora Roberta Prosinečkog nakon četiri susreta imaju tek po jednu pobjedu (BiH – Armenija 2:1) i remi (BiH – Grčka 2:2) te su im bodovi neophodni kako bi ostali u utrci za odlazak na Euro 2020. godine. 

- Nažalost, Pirić je dobio jak udarac u posljednjoj utakmici i naknadno je pozvan Kovačević koji je bio prebačen u „U-21“ reprezentaciju. Kvržić također neće biti u konkurenciji za nastup zbog povrede. Sarić se žalio na laganu povredu i vidjet ćemo šta je sa njim - rekao je Prosinečki i dodao da naši stručni štab ipak s optimizmom gleda prema narednim utakmicama.

- Niti u jednom trenutku nisam razmišljao o nečemu drugom osim o pobjedu. Nemamo mnogo vremena, u ova dva-tri dana ćemo se pokušati uigrati. Vjerujem da smo spremni i da ćemo proći dobro u ovim susretima. Nadam se da ćemo u utakmicama koje slijede sami odlučivati o putu na Evropsko prvenstvo – rekao je Prosinečki, a naglasio je da mu je drago što je Asmir Begović našao novi klub u kojem će igrati. 

Napadač zagrebačkog Dinama, Amer Gojak, igrao je u svim omladinskim selekcijama naše reprezentacije, a iza sebe ima i šest nastupa za seniorski tim, rekao je naša reprezentacija nema više pravo na kikseve.

- Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i moramo osvojiti šest bodova u ove dvije utakmice. Svakoga respektujemo maksimalno, treba prvo da riješimo Lihtenštajn, a onda ćemo razmišljati o Armeniji. Mislim da sam u formi i da nisam nikad bolje otvorio sezonu u seniorskom nogometu – rekao je Gojak na kraju.


Gojak: Bez potcjenjivanja. D. Jurišić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.