TUZLA CITY

Trener vodeće ekipe u Premijer ligi bio zatvorski čuvar

Prvi čovjek koji mu je na najvišem nivou dao priliku bio je Boris Stanišić

Bošnjaković: Kontroverzan trener. Arhiv

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

18.9.2019

Ekipa Tuzla Cityja vodeća je u Premijer ligi BiH, a jedan od najzaslužnijih uz vlasnika Azmira Husića je i trener Milenko Bošnjaković.

On je dodkora bio nepoznat široj bh. sportskoj javnosti. Ovaj rođeni Tuzlak trenersku karijeru započeo je u Slogi iz Siminog Hana, vodio je potom Radnički Lukavac, Drinu Zvornik, kratko i Slobodu, no istinski iskorak u svijet priznatijih stručnjaka napravio je ove sezone.

Kao trener prošao je put od najnižeg nivoa takmičenja pa sve do tzv. elite bh. fudbala. Dijelom je to i zbog toga što je Bošnjaković svoj radni vijek proveo kao zatvorski policajac. Tek se nakon zarađene penzije potpuno posvetio trenerskom pozivu.

Njegove trenerske sposobnosti zapazio je Azmir Husić nakon što je izborio opstanak sa Zvijezdom 09 prošle godine, iako je ekipa imala skroman igrački kadar. Za njegov uspon svakako treba zahvaliti i Borisu Stanišiću, vlasniku tima iz Etno sela Stanišić koji ga je angažirao u Zvijezdu.

- Ja se divim Upravi Zvijezde koja je imala hrabrosti mene da dovede, čovjeka koji je neiskusan, čovjeka koji ne zna, čovjeka koji je svugdje dobro došao osim u svom gradu i čovjeka koji je napravljen neznalicom u svom gradu. Ja sam Milenko Bošnjaković magistar nauka iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, nosilac UEFA Pro licence. To sam ja, ali u svom gradu mi ne daju da radim. Sva sreća ima onih koji su spremni dati mi priliku - rekao je svojevremeno Milenko Bošnjaković.

Što se tiče odnosa sa predsjednikom Tuzla Cityja, Husić i Bošnjaković se dugo poznaju, zajedno su sa tadašnjom Slogom prošli put od kantonalne, do Prve lige FBiH. Sada zajedno stoje na vrhu Premijer lige.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.