SLOBODA Mile Lazarević, trener kluba s Tušnja, ipak, optimista

Tuzlaci protiv Zrinjskog bez Bekića, Maksimovića i Ivetića

Avaz Sport

Lazarević: Najopasniji igrač Zrinjskog je Miljan Govedarica

Foto: Arhiva


Na Tušnju ništa novo, nema para, ali ima inata. Na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode, Mile Lazarević, rekao je da je situacija s dugovanjima ista, ali da igrači sami sebe motiviraju. 

Uoči duela sa Zrinjskim, timom koji je primio svega tri gola i bit će opasan za odbranu Slobode, koja je dosta „propusna“, Lazarević je, ipak, iskazao optimizam:

- Nakon poraza od Mladosti, gdje smo zaslužili bod, očekujemo Zrinjski čiji je najopasniji igrač Miljan Govedarica, nekadašnji igrač Slobode, u kojoj nije dobio pravu priliku.

Trener Slobode rekao je pred utakmicu sa Zrinjskim da ih očekuje izuzetan rival predvođen sjajnim Govedaricom.

- Govedarica igra u životnoj formi. Najvažniji je igrač Zrinjskog. Moji igrači su dovoljno motivirani da pruže maksimum i nadam se da ćemo, uz podršku publike, ostati neporaženi – rekao je Lazarević.

U ekipi ponovo neće biti Amera Bekića, koji nije dovoljno oporavljen, ali ni Perice Ivetića za koga je Lazarević rekao da je na posljednje dvije - tri utakmice podbacio, te da je to jedini razlog što neće biti u startnoj postavi.

Zbog povrede će izostati i Saša Maksimović, dok Smajić, kako je rekao, trenira "po posebnom režimu".

Utakmica Sloboda - Zrinjski igra se na Tušnju, u srijedu od 16 sati.

Bekrić: Volim igrati ovakve utakmice

Uime igrača govorio je veteran Samir Bekrić, igrač koji je primjer borbenosti, i nositelj je igre tuzlanskog tima.

- Zrinjski je ozbiljna i kvalitetna ekipa. Znam s čime raspolažu, ali volim igrati ovakve utakmice. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti povoljan rezultat - zaključio je Bekrić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na