ŽELJEZNIČAR

Osim: Nismo se nešto ni otimali da damo previše golova

Došli smo rano u vodstvo i utakmicu odveli u smjeru u kojem smo željeli, analizira trener kluba s Grbavice

Osim: Neki igrači su se približili prvom timu. Avaz

Piše: G. Š. / Avaz.ba

25.9.2019

Željezničar je u posljednjoj utakmici 10. kolu deklasirao (6:0) Zvijezdu 09 na Grbavici i preuzeo lidersku poziciju.

Fina utakmica za nas, rekao je šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim i dodao:

- Došli smo rano u vodstvo i utakmicu odveli u smjeru u kojem smo željeli. Tako je Zvijezdi bilo još teže, jer su imali zaostatak od početka, a onda su i totalno pali. Nismo se nešto ni otimali da damo previše golova. Izveo sam neke igrače, a na sreću i njihova odbrana je bila otvorena. Međutim, moram pohvaliti neke njihove igrače. Naprimjer, golman je veliki potencijal, iako je primio šest golova. Kapiten je sjajan igrač... 

Osim je istakao da neće biti velikih promjena u narednom kolu kada Željezničar gostuje Tuzla Cityju.

- Neki igrači se jesu približili prvom timu, ali mislim da većina ljudi zna kako će izgledati naš sastav u Tuzli. Zna i njihov trener, konstatuje trener kluba s Grbavice, koji je upitan - da li je Željo pokazao večerašnjom pobjedom da je kandidat za titulu, odgovorio:

Pričalo se o tome i poslije derbija. Tada sam i ja rekao da će nas ozbiljnije shvati. Ta pobjeda je imala veću težinu od ove. 

Bodovni saldo

Osim je istakao da Željo ima onoliko bodova koliko je i zaslužio.

Osvajanje boda u Mostaru nije kiks. Velež zaslužuje mnogo više bodova. Velež je neki dan Zvijezdu pobijedio u gostima, dobri su bili na Koševu... - analizira trener Željezničara, koji se potom ponovo osvrnuo na duel sa Zvijezdom. 

- Prema ovome što su večeras pokazali, oni su najgora ekipa, ali falilo im je nekoliko igrača. Teško da mogu ostati u ligi s ovakvim igrama, ali i prošle godine su počeli pobjeđivati kad su se tereni pokvarili. Pokazali su sebi da mogu i na krilima tih pobjeda su opstali u ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.