SARAJEVO

Musemić odveo 20 igrača u Hercegovinu

Atmosfera među igračima mnogo je bolja nego u proteklom periodu, rekao je Dženis Ćosić

Izabranici Husrefa Musemića uoči odlaska u Ljubuški. FK Sarajevo

Piše: G. Š. / Avaz.ba

1.10.2019

Fudbaleri Sarajeva otputovali su jutros u Hercegovinu, gdje ih u naredna četiri dana očekuju dvije utakmice. Prva je sutra (18:30 sati) na Pecari u okviru osmine finala Kupa BiH protiv Široki Brijeg, a potom je u subotu (15:30 sati) na programu duel 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Zrinjskog Pod Bijelim brijegom.

Šef stručnog štaba Husref Musemić na put je poveo 20 igrača: Kovačević, Dizdarević, Lazić, Šerbečić, Hodžić, Letić, Šabanović, Đokanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić, Guzina, Milanović, Dupovac, Tatar, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Gavrić.  

- Izlazimo iz dvije pobjede u prvenstvu... Sigurno je da je situacija, ali i atmosfera među igračima, mnogo bolja nego u proteklom periodu s obzirom na te dvije pobjede i da nam se vraćaju dva-tri igrača koji će imati određenu minutažu na predstojeće dvije utakmice. Vidimo da je Širokom godila promjena trenera, i oni su proigrali, što pokazuje njihova posljednja utakmica sa Zrinjskim - konstatira Musemićev asistent Dženis Ćosić te dodaje:

- Prvenstveno želimo da napravimo dobar rezultat u Kupu sa Širokim i nakon toga, naravno, i protiv Zrinjskog u prvenstvu. Mi smo trenutno, ipak, fokusirani samo na Kup. Pokušat ćemo ponoviti ono što je bilo prošle godine, kad smo imali sličnu situaciju, samo što smo tad sa Zrinjskim igrali u Kupu, a protiv Širokog u prvenstvu

Do meča na Pecari Sarajevo će boraviti u Ljubuškom, a potom će pripreme za premijerligašku utakmicu sa Zrinjskim nastaviti u Čitluku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.