NOGOMET

Derbi Lige prvaka u Španiji: Barca u haosu dočekuje Inter

Oporavljeni Mesi je trenirao sa saigračima

Liga prvaka: Barcelona dočekuje Inter. AFP

G. Š.

2.10.2019

Utakmice drugog kola Lige evropskih prvaka u grupama E, F, G i H na rasporedu su danas. Derbi dana odigrat će Barcelona i Inter na stadionu Kamp nou, odakle za sve ljubitelje fudbala stižu dobre vijesti.

Najbolji svjetski fudbaler Lionel Mesi (Messi) oporavio se od povrede prepona, objavio je slavni katalonski klub. Argentinac je u ponedjeljak i utorak trenirao sa saigračima, kao i Usman Dembele (Ousmane), koji je, također, imao problema sa povredom.

Pitanje je samo hoće li trener Ernesto Valverde prvu zvijezdu Mesija uvrstiti u startnu postavu već u današnjem duelu s italijanskom ekipom.

Mesi se prije desetak dana povrijedio u duelu s Viljarealom tek što je sanirao povredu lista.

Još malerozniji je Francuz Dembele, jer je u dvije godine, otkad je za 105 miliona eura došao iz njemačke Borusije Dortmund  često odsustvovao zbog povreda. No, to nije jedini problem prvaka Španije. Na grafici SofaScore pogledajte statistiku Barcelone i Intera.

Statistika: Barcelona - Inter. SofaScore

- Barcelona je na startu Lige prvaka remizirala s Borusijom u Dortmundu (0:0), a u prethodnoj ligaškoj utakmici pobijedila je na gostovanju u Hetafeu, ali u klubu i dalje vlada haos - tvrdi španski list "Marca".

Izgleda da nema dana u kojem ne ispliva novi problem, a posljednji je izazvao Žerar Pike (Gerard Pique).

Iskusni stoper poslao je jaku poruku čelnicima kluba i rekao je da "uprava kod komunikacije s osobljem može da se posluži i drugim sredstvima od onih kojima se služi", ali nije precizirao na šta tačno misli.

Liga prvaka: Raspored za srijedu. SofaScore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.