HRVATSKA

Dalić: Nikad neću biti ponosan na jednu odluku koju sam donio

Kaže da je od početka vjerovao u sebe i u ove igrače

Dalić: Od početka sam vjerovao u sebe i u ove igrače. Jutarnji.hr

Avaz.ba / Večernji.hr

4.10.2019

Prvi hrvatski, ujedno i najveći regionalni sajam sporta i sportska konferencija "Sport Fest" otvoreni su u danas u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, a u sklopu njih će svoja iskustva s posjetiocima podijeliti brojna velika sportska imena poput Željka Mavrovića, Line Červara, Zlatka Dalića, Željka Jerkova, Martina i Valenta Sinkovića i Tomislava Paškvalina.

Kao uvod u trodnevno sportsko druženje selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić još jednom se osvrnuo na veliki uspjeh reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, istakavši da, uprkos tome što je od tog velikog uspjeha i osvajanja titule svjetskih viceprvaka prošlo godinu i po, emocije, ponos i zadovoljstvo uvijek su prisutni. 

- Osvajali smo titule u rukometu, vaterpolu i drugim sportovima, ali nogomet je nešto što je učinilo Hrvatsku sretnom i ponosnom - istakao je Dalić, dodavši da je uspjeh tim veći jer, kako je rekao, "nitko nije vjerovao u nas na početku, ali smo mi svojim stilom, igrom i ponašanjem napravili to da cijeli svijet vjeruje u Hrvatsku".

Dalić još dodao kako je od početka vjerovao sebi i u ove igrače.

- U finalu je 95 posto svijeta bilo za nas, no nismo uspjeli, ali moramo biti ponosni na ovo srebro. Imao sam na okupu vrhunske igrače koji igraju u svjetskim klubovima, koji imaju u životu sve riješeno, financijski i u svakom smislu. Tu je ego bio jako veliki i tu nastaje problem kako taj ego savladati. Svi smo morali svoj ego i osobni interes staviti po strani i posvetiti se sportu, odnosno reprezentaciji. Moram priznati nije to tako lagano išlo, trebalo je tu posložiti i uskladiti, nekima je to bila posljednja šansa na nekom velikom natjecanja. Bilo je sitnih problema, ali u hodu smo rješavali, dogodio se ujedno i slučaj Kalinić. Nikad neću biti ponosan na tu moju odluku, jer, jednostavno, to nije moj stil, no ispostavilo se na kraju da su te odluke bile dobre i kvalitetne - poručio je selektor nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. 

Bivši nogometni sudija Mateo Beusan na konferenciji u Poreču govori o temi "Kako je VAR promijenio nogomet" te je u izjavi za Hinu kazao da je još za vrijeme Svjetskog prvenstva tvrdio kako "VAR čisti nogomet" i kako je on potreban. 

- Bilo je grešaka, bit će i ubuduće, ali će tih pogrešaka biti u znatnoj mjeri manje. Na svakoj utakmici imate jedan do barem tri vidljiva gledanja VAR-a. VAR u Hrvatskoj uskoro stiže, prvih šest mjeseci bit će grešaka, ali to je budućnost - pojasnio je Beusan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.