NOGOMET

"Derby d'Italia": Iguain junak pobjede Juventusa nad Interom

Posljednja utakmica 7. kola Serije A

Piše: J. A. / Avaz Sport

6.10.2019

Italija: Juventus pobijedio Inter - Avaz
Italija: Juventus pobijedio Inter - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Najveći derbi italijanskog šampionata popularni "Derby d'Italia" između Intera i Juventusa pripao je timu iz Torina. U posljednjoj utakmici 7. kola Serije A, "Stara dama" je u gostima pobijedila ljutog rivala 2:1.

Juventus je poveo već u 4. minuti kada je Miralem Pjanić fantastičnom dugom loptom pronašao Dibalu (Dybala) koji je uspio prevariti Škriniara i zakucati loptu u suprotni ugao pored Handanoviča za 0:1.

U 9. minuti Kristijano Ronaldo (Cristiano) je lagano prošao kroz odbranu Intera, šutirao je s vrha šesnaesterca i zatresao prečku. U 17. minuti Matijs de Ligt (Matthias de Light)je igrao rukom u šesnaestercu, a glavni sudija Đanluka Roki (Gianluca Rocchi) je nakon pregledavanja VAR snimka zaključio da je tu bilo namjere te dosudio penal za Inter. Siguran realizator s bijele tačke bio je 22-godišnji Lautaro Martines (Martinez).

Juventus je nastavio s napadima, a u 41. minuti Ronaldo je odigrao dupli pas s Dibalom i izbacio "pola" odbrane Intera, a zatim majstorski pogodio mrežu pored nemoćnog Handanoviča. Međutim, pomoćni sudija ustanovio je da je Portugalac bio u ofsajdu i gol je poništen. Do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata.

Na početku drugog poluvremena nije bilo uzbuđenja. U 57. minuti Dibala je šutirao iz blizine, ali mu je golman Intera čudesno odbranio. U 69. minuti veliku priliku imao je Inter kada je šutirao Većino (Vecino), lopta se odbila od de Lihta i prevarila Šćešnija (Szczesny) koji je ostao u raskoraku, a udarac se od stative odbio u korner. 

U 80. minuti Bentankur (Bentancur) je fantastično proigrao Iguaina (Higuain) i gurnuo ga u šansu koju je Argentinac sjajno iskoristio i pogodio mrežu iza nemoćnog Handanoviča za 1:2 i veliku pobjedu Juventusa. 

Miralem Pjanić odigrao je cijelu utakmicu za tim iz Torina, koji je ovim trijumfom prestigao Inter na vodećoj poziciji na tabeli i sada "Stara dama" ima jedan bod više. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.