ITALIJA

Spaleti ne preuzima Milan, poznat novi trener "Rossonera"

Marku Ðampaolu spremljen otkaz

Spaleti: Neće preuzeti Milan. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

8.10.2019

Iskusni italijanski trener Lućano Spaleti (Luciano Spalletti) neće preuzeti Milan jer nije uspio da se dogovori s Interom oko otpremnine za otkaz dobijen u maju. Spaleti je tražio da mu veliki rival "Rossonera" isplati još godinu plate u iznosu od 5,5 miliona eura, ali je Inter nudio "samo" dva miliona i dogovor je propao. 

Spaleti je već utanačio finansijske uvjete s Milanom kako bi zamijenio Marka Ðampaola (Marco Giampaolo), kome je spremljen otkaz, ali nije htio ostati bez velike novčane naknade od Intera i nastavit će da dobija platu sve do ljeta 2021. godine.

Agencija ANSA pozivajući se na izvore u slavnom italijanskom klubu, tvrdi da AC Milan i službeno tokom dana objaviti smjenu Ðampaola, pod čijim je vodstvom Milan katastrofalno započeo sezonu u kojoj je tek 13. s devet bodova.

Novi trener Stefano Pioli (53) potpisat će ugovor do 2021. godine nakon što je Spaleti odustao zbog spora oko otpremine nakon otkaza iz Intera. I Pioli je u karijeri trenirao Inter, a posljednji posao bio mu je u Fjorentini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.