LIGA PRVAKA

Da li će Eden Azar sutra konačno proraditi u Real Madridu

Belgijanac će se vratiti u sastav nakon što je izostao u porazu od Majorke

Eden Azar: Utakmica protiv Galatasaraja bi mogla biti prekretnica za njega u Real Madridu. AFP

Piše: A. P. / Avaz.ba

21.10.2019

Real Madrid je proteklog vikenda poražen u gostima od Majorke rezultatom 1:0, što je ujedno i prvi prvenstveni poraz Blankosa u ovoj sezoni španske La Lige.

Real Madrid zasad igra ispodprosječnu sezonu. Nakon očajne sezone 2018/19, navijači Blankosa su se nadali ekspresnom povratku dominaciji samim početkom ove sezone, uz velika pojačanja u vidu Edena Azara (Hazard), Luke Jovića, Benjamina Mendija (Mendy), Edera Militaoa i Rodriga (Rodrygo). Međutim, od pomenutih, zasad samo posljednja dvojica opravdavaju epitete pojačanja, uprkos maloj minutaži koju su do sada upisali.

Najveća očekivanja navijači Reala imaju upravo od Azara. Belgijanac, koji je doveden kao super-zvijezda koja će zamijeniti Kristijana Ronalda (Cristiano), nije bio dostupan treneru Zinedinu Zidanu (Zidane) u porazu protiv Majorke, jer je dobio slobodan vikend zbog rođenja njegovog četvrtog djeteta. Ali će ovaj brzonogi dribler svakako biti dostupan Realu sutra za meč trećeg kola Lige prvaka protiv Galatasaraja u Istanbulu. 

To bi mogla biti „sad ili nikad“ utakmica za Azara. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je ukupno 6 mečeva, postigavši jedan pogodak uz jednu asistenciju. To svakako nije učinak kakav bi trebao imati novi lider kraljevskog kluba. Vrijedi napomenuti da je zbog povrede propustio početak sezone.

Sama Azarova igra, koju je u Čelziju i prethodno u Lilu karakterizirala dinamika, driblinzi, brzi pasovi i odličan, precizan šut, u Realu djeluje smušenije, i po principu „dodaj najbližem“. Učinak Reala u ovoj sezoni Lige prvaka je takav da, eventualnim porazom, riskiraju ispadanje iz ovog takmičenja već u grupnoj fazi. Riješenja u napadu nema puno, pritisak je na ekipi. Zbog toga bi ova utakmica mogla biti prekretnica za Azara u dresu kraljevskog kluba, ukoliko preuzme odgovornost i, napokon, na Turk Telekom areni protiv Galatasaraja pruži onu igru zbog koje je ovog ljeta i doveden u Real Madrid. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.