EVROPSKA LIGA

Džeko nezadovoljan nakon skandalozne greške glavnog sudije: Ovo je neprihvatljivo

Borusija Menhengladbah u sudijskoj nadoknadi izvukla remi

Edin Džeko: Sudijska odluka oštetila Romu za pobjedu. AFP

A. P. / Avaz.ba

24.10.2019

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko jako je nezadovoljan nakon utakmice u kojoj je njegov tim u 93. minuti ispustio pobjedu protiv Borusije Menhengladbah. 

Sve do sudijske nadoknade je Roma imala vodstvo od 1:0, ali se onda ukazao sudija Vilijam Kolum (William Collum), i sviravši u najmanju ruku diskutabilan penal, dao Borusiji šansu da u posljednjim trenucima meča izvuče bod iz Rima. 

Stindl je to iskoristio i izjednačio rezultat. Nakon meča, Džeko je bio nezadovoljan suđenjem jer je njegova ekipa nezasluženo ostala bez pobjede. 

Bila je ovo velika greška koja se ne smije desiti na ovom nivou. Sada imamo pet bodova i svašta se može desiti do kraja grupne faze. Sve bi bilo lakše da smo osvojili tri boda u ovoj utakmici. Rekao sam sudiji da pogleda lice Krisa Smolinga (Chris Smalling), pričao sam s njim i rekao mu da još malo sačeka, te zbog toga smatram da je ovo neprihvatljivo. On je smatrao da je penal čist, a ja nisam htio da dobijem žuti ili crveni karton bez obzira što smo bili u pravu - rekao je napadač Rome. 

Džeko je meč protiv Borusije igrao sa zaštitnim maskom, a rekao je kako ima manje probleme s pregledom, ali da je glava dobro, što je ujedno i najbitnije.

- Nemam baš najbolji pregled situacije, ali sam dobro i ono najbitnije, glava je dobro. Ovo je četvrti remi u nizu i danas smo zaista trebali pobjedu, zbog tri boda i zbog samopouzdanja, a u narednom kolu protiv Milana moramo dati sve od sebe kako bi stigli do tri boda - rekao je Džeko.

Roma u narednom kolu Evropske lige igra u gostima protiv Borusije Menhengladbah, dok će u Seriji A igrati derbi protiv Milana.

Džeko je na ovom meču nosio zaštitnu masku. AFP

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.