STAVOVI

Milner: VAR tehnologija kvari atmosferu na utakmicama

Od ove sezone koristi se i u Premijer ligi i do sada je bilo mnogo kontroverzi

Milner: Mrzi VAR tehnologiju. AFP

J. A. / Avaz Sport

29.10.2019

Nogometaš Liverpula Džejms Milner (James) rekao je danas da VAR tehnologija kvari atmosferu na utakmicama te da mnogi igrači ne vole kad se koristi.

VAR se od ove sezone koristi u Premijer ligi i do sada je bilo mnogo kontroverzi. Ta tehnologija koristila se u svih 100 premijerligaških utakmica ove sezone, ali se igrači i treneri ne slažu o njenoj uspješnosti.

- Tehnologija na gol-liniji je nevjerovatna. Odluka se odmah donosi, crno na bijelo. Ali, vrlo je teško koristiti VAR kad i dalje postoje mišljenja o odlukama i da se kvari atmosfera na utakmicama - rekao je Milner.

On je u svojoj autobiografiji naveo da "mrzi VAR", a u intervjuu za "Guardian" rekao je da i dalje isto misli.

- To je možda staromodni dio mene, ali mislim da se još mnogo može razgovarati o VAR-u. Postignete gol, nastupi eksplozija buke, a onda VAR. Morate da čekate. Je li gol? Da VAR tehnologija otklanja sve kontroverze, podržao bih je 100 posto. Ali, još ima diskusija o tome. Mislim da mnogi igrači misle slično - dodao je Milner. 

U 100 utakmica u Premijer ligi ove sezone VAR je promijenio 26 odluka, a tom tehnologijom provjereno je 600 spornih situacija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.