ZAGREB Dinamo će dobiti novi stadion

Gotovo je sa špekulacijama: Milan Bandić odlučio šta će biti s Maksimirom

Umjesto sadašnjeg gradit će se novo zdanje

A. Ču. / Avaz.ba

Ruglo odlazi u historiju

Foto: Arhiv


Maksimir, ovakav kakav znamo, ide u - historiju! Na mjesto sadašnjeg Dinamovog stadiona gradit će se novi, odlučeno je na danas održanom sastanku predstavnika Grada Zagreba i predstavnika Građanskog nogometnog kluba Dinama.

Novi Maksimir gradit će se u saradnji Grada i Dinama.

- Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima GNK Dinamo, predvođene predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezane uz realizaciju ovoga historijskog projekta iznimno važnoga za Dinamo - ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta - navodi se u saopćenju Grada Zagreba.

NA VRH

Podijeli članak na