NJEMAČKA

Niko se od igrača nije oprostio od Kovača, znaju li u upravi Bajerna šta rade

Hrvatski stručnjak izdržao 65 utakmica, više od Karla Ančelotija

Kovač na treningu Bajerna: Loše stanje u svlačionici. Bayern Munchen

A. Ču. / Avaz.ba

4.11.2019

Nakon 65 utakmica na klupi Bajerna, Niko Kovač (48) više nije strateg minhenskog giganta. Neuvjerljive predstave i sukobi u svlačionici bili su previše, a nakon njegovog odlaska, igrači mu nisu rekli ni - sretno, piše 24sata.hr.

U 65 utakmica ostvario je 45 pobjeda, 12 remija te osam poraza. Prošle je sezone osvojio trostruku krunu u Njemačkoj, ali ove sezone jednostavno nije išlo.

Loše stanje u svlačionici očitavalo se i na terenu, gdje Kovačevi ratnici više nisu bili Kovačevi, a sve manje i ratnici. Hrvatski strateg kao da je izgubio uzde u svlačionici, a s nekim je igračima poput Tomasa Milera (Thomas Müller) zaiskrilo već više puta. No, očito ne dijeli samo Tomas takvo mišljenje jer se niko od prvotimaca Bajerna nije oprostio od trenera.

Niko, naime, to nije uradio na uobičajen način - putem društvenih mreža. Bajern na službenim stranicama navodi da je razlaz bio sporazuman, no Kovač ističe da je ponudio ostavku i ranije.

Kako bilo, Kovačevih 16 mjeseci najduže su trajanje nekog Bajernovog trenera nakon Pepa Gvardiole. Karlo Ančeloti (Carlo Ancelotti) i Vili Sanjol (Willy Sagnol) pali su brže, no da su lutanja prečesta - jesu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.