LIGA PRVAKA

Lampard za večeras dobio napadačko oružje

Samo jedna ekipa nakon večerašnjih mečeva može osigurati nokaut fazu

Lampard: U posljednje vrijeme uživa u treninzima Čelzija. Arhiv

A. Ču.

5.11.2019

Nije mu baš najljepše krenula karijera u Čelziju, ali Kristijan Pulišić imat će šansu da se istakne u Ligi prvaka nakon što je osigurao svoje mjesto u timu.


Dao tri gola

Internacionalac iz SAD postigao je het-trik u pobjedi 4:2 kod Barnlija. U Ligi prvaka ove sezone zaigrao je protiv Ajaksa, kad je ušao s klupe da asistira za pobjedu u areni „Johan Cruyff“. 

Večeras će ova dva tima odmjeriti snage u Londonu, a Pulišić će započeti utakmicu od prve minute.

- Ako nastavi raditi stvari kako je to bio slučaj u posljednjoj utakmici, golovi će stizati kao na traci. Ali ne samo to, njegov generalni utisak bio je vrhunski - kazao je trener Čelzija Frenk Lampard (Franck) o Pulišiću.

On je došao u Čelzi za veliki novac. Anticipirao je londonski klub zabranu dovođenja i neminovni odlazak Azara (Hazard) i u junu prošle godine doveo je Amerikanca za 75 miliona dolara, prije nego što će ga vratiti u Dortmund da odigra drugu polovinu prošle sezone.

Osam uzastopnih utakmica Premijer lige i Lige prvaka Pulišića je izostavio Lampard, a protiv Lila prošlog mjeseca nije ga ni poveo s ekipom.

- On je vruća tema zbog cijene i statusa u svojoj reprezentaciji, kao i njegove svjetske reputacije. Svi bismo malo više trebali biti strpljivi kada je on u pitanju. On je dugoročni projekt Čelzija, tek je napunio 21 godinu - kazao je prije tri sedmice Lampard i dao ohrabrenje Pulišiću.


Imao objašnjenje

A onda ga je postepeno počeo uvoditi u opticaj.

Lampard je kasnije objasnio da je igranje na Gold kupu za reprezentaciju SAD uvjetovalo da ima manju minutažu.

- To je značilo da je imao samo sedmicu odmora prije početka sezone, morali smo upravljati njegovom minutažom u skladu s tim - kazao je Lampard.

Sada Pulišić ima binu za kojom žudi, a Lampard ima još jedno napadačko oružje. Inače, nakon večerašnjih utakmica u Ligi prvaka, nakon 4. kola samo je Napoli u prilici da osigura nokaut fazu, i to pod uvjetom da Genk izbjegne poraz od Liverpula. A. Ču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.