EURO 2020 Selektor Srbije pred novembarske utakmice

Ljubiša Tumbaković pozvao igrača koji je bio na radaru NSBiH

Avaz.ba
08.11.2019 17:28

Despotović: Cijeni Prosinečkog

Foto: Infolo.rs

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za novembarske kvalifikacione mečeve protiv Luksemburga i Ukrajine. Poziv je, između ostalih, dobio i napadač ruskog Orenburga Đorđe Despotović, koji je bio na radaru Nogometnog saveza BiH. 

Dok sam igrao u Astani, ostvario sam kontakt s ljudima iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a oni su čak posmatrali i jedan evropski meč u kome sam nastupao u dresu kazahstanskog kluba - izjavio je nedavno Despotović te dodao:

- Poslije toga sam se povrijedio, a zatim prešao u Orenburg, što me udaljilo od dresa reprezentacije BiH. Sigurno je da ne bih imao ništa protiv da me pozove Robert Prosinečki, njega izuzetno cijenim kao stručnjaka. S njim nisam do sada radio, ali je on ostavio trag u Crvenoj zvezdi, za koju sam i ja nastupao, tako da sam od svojih nekadašnjih saigrača čuo dosta toga pozitivnog o njemu. Na meni je da pružam dobre partije u dresu Orenburga i postižem golove kako bih skrenuo pažnju javnosti na sebe i zaslužio poziv u reprezentaciju.

Despotović je, podsjetimo, igrao za omladinske selekcije Srbije, uključujući i U-21, a nedavno se nudio i Robertu Prosinečkom za poziv u BiH.

Komentari

NA VRH