NOGOMET

Je li na pomolu senzacija: Stiven Džerard budući trener engleskog velikana

Legenda Liverpula s dosta uspjeha vodi Glazgov Rendžers

Džerard: Radi dobar posao. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

9.11.2019

Ikona Liverpula Stiven Džerard (Steven Gerrard) s dosta uspjeha gradi trenersku karijeru. Preuzeo je škotskog velikana Glazgov Rendžers i ide mu odlično - poslije 11 kola bodovno su poravnati sa Seltikom.

Nastavi li raditi ovako dobar posao, sigurno je kako će uskoro dobiti poziv nekog od klubova iz Premijer lige, a engleski mediji donose vijest kako se već lagano kotrlja vijest s prizvukom senzacije.

Naime, Džerard bi mogao preuzeti - Arsenal. Na Emiratesu ne cvjetaju ruže, imaju "Topnici" tek četiri pobjede u 11 prvenstvenih susreta i priličan zaostatak za mjestom koje vodi u Ligu prvaka, a o vodećem Liverpulu da i ne pričamo. 

Prvi idući kiks mogao bi značiti i otkaz Emriju (Emery). Možda već danas, kada ''Topnici'' gostuju kod hita sezone Lester Sitija. 

Kad se sve uzme u obzir, neće biti iznenađenje ukoliko se čelnici Arsenala odluče riješiti Emerija, što se ne može reći za eventualni dolazak Džerarda na klupu ''Topnika''. Ako se to realizira, bit će ga zanimljivo vidjeti na utakmici Liverpul - Arsenal na Enfildu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.