NOGOMET

Dalić: Da nije bilo VAR-a, Hrvatska bi bila svjetski prvak

Progovorio o pitanju koje je posljednjih dana u susjednoj zemlji diglo dosta prašine

Dalić: Hrvatska izgubila SP zbog VAR-a. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

11.11.2019

Zagrebački Dinamo ostao je bez pobjede nad Šahtarom u posljednjoj minuti nakon odluke VAR-a. Trener Nenad Bjelica grmio je protiv VAR-a poslije utakmice Lige prvaka, a njegove izjave ušle su u anale. Sada je o VAR-u govorio i Zlatko Dalić, selektor reprezentacije Hrvatske.

Na konstataciju novinara da bi "Vatreni" već bili na Evropskom prvenstvu da nije bilo VAR-a, Dalić je dao zanimljiv odgovor. 

Pa mi smo izgubili Svjetsko prvenstvo zbog VAR-a. Bili bi svjetski prvaci. Ja sam onda rekao i ponovit ću – kad je za tebe dobar je, kad je protiv nije. Čovjeka stvarno živcira posljednja minuta i šta se dogodilo. Ne možeš to promijeniti i šta ćeš. To je takva odluka. Da nije bilo VAR-a, Hrvatska bi bila svjetski prvak. Šta ću se ja sad mučiti oko VAR-a. On ti napravi kako on hoće. Ako mu paše, ići će gledati, ako mu ne paše neće. Da je bio onaj korner s Francuzima, ne bi ga gledao, ali on ga je gledao ovako ga je gledao i šta ćeš - kazao je Dalić na konferenciji za novinare povodom utakmice koju "Vatreni" igraju protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za odlazak na Euro 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.