AFERE

Nesuđeni član Izvršnog odbora NSBiH o akciji "Var": Među uhapšenima su i osobe koje su dugo štitili tužioci

Trbović: Sklonili su me jer nisam htio šutjeti. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

13.11.2019

Bivši predsjednik Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona Behudin Trbović javio se jučer našoj redakciji s tvrdnjom da je više puta Tužilaštvu SBK i SIPA-i slao prijave, između ostalog, i zbog pronevjere novca.

Trbović se odlučio na medijski istup nakon akcije pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva „Var“, u kojoj je, prema nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, privedeno više osoba koje su osumnjičene za namještanje nogometnih utakmica u BiH.

- Nažalost, među uhapšenima su i lica koja su dugo štitili tužioci, a meni montirali pojedine procese. Sve se radilo u sprezi policije i tužilaštava. Kasnije su ti policijski službenici postavljani  na visoke dužnosti Nogometnog saveza FBiH i BiH - tvrdi Trbović.

On ističe da je među uhapšenima i osoba koja je s računa NSSBK dizala novac i trošila ga za svoje i potrebe porodice.

- Mene su sklonili jer nisam htio šutjeti. Javno sam govorio o grobarima bh. fudbala. Najsramnije od svega je to što su oni suspendirani od FIFA-e i UEFA-e, da ne mogu obavljati funkcije u Savezu, a na sramotu ljudi iz krovne kuće fudbala, ostali su u kantonalnim savezima - istakao je Trbović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.