NA LICU MJESTA

Hoće li reprezentativce BiH u Vaduzu dočekati snijeg

Izabranici Roberta Prosinečkog večeras će od 20 sati odraditi trening

Piše: G. ŠUMAR

17.11.2019

Let od Sarajeva do Ciriha protekao ugodno - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su čarter-letom u Cirih, odakle su autobusom produžili do hotela "Oberwaid" u predgrađu Sent Galena, gdje će dočekati posljednju kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine, protiv Lihtenštajna. 

Let od Sarajeva do Ciriha trajao je sat i 20 minuta i protekao je ugodno, s tim što je našu ekspediciju na Aerodromu Kloten dočekalo hladno, tmurno, kišno i vjetrovito vrijeme te dva-tri Celzijeva stepena, kao i niz znatiželjnika koji su se slikali s našim fudbalerima i uzimali autograme.

Kako smo saznali, u Vaduzu tenutno pada prvi ovogodišnji snijeg, koji se danas očekuje i u Cirihu.

Nakon što se smjeste u hotel "Oberwaid", koji se nalazi blizu granice s Lihtenštajnom, te odmore od putovanja, izabranici Roberta Prosinečkog večeras će od 20 sati odraditi trening na stadionu "Rheinpark" u Vaduzu.

Čarter-letom sa "Zmajevima" doputovale su i supruge selektora Roberta Prosinečkog i krilnog napadača Izeta Hajrovića Vlatka i Lejla, koje će sutrašnju utakmicu dočekati u Cirihu. Nadamo se da će im donijeti sreću, posebno Izetu, koji bi sutra trebao dobiti svojih pet minuta za igru, odnosno minutažu.

Inače, selektorova supruga Vlatka je na svakoj utakmici uz naš državni tim, što je, zaista, lijepo vidjeti. Primjer za poželjeti. 

Podsjetimo, sutrašnji meč između Lihtenštajna i Bosne i Hercegovine igra se od 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.