NOGOMET

Bičakčić: Cilj je da ostvarimo pobjedu i u dobroj atmosferi dočekamo martovski baraž

Naša selekcija sutra igra posljednji kvalifikacioni duel za Euro 2020.

S pres-konferencije. G. Šumar

Piše: G. ŠUMAR

17.11.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Vaduzu protiv Lihtenštajna igra posljednji kvalifikacioni duel za Euro 2020. Uoči ovog susreta održana je pres-konferencija na kojoj je govorio selektor Robert Prosinečki te reprezentativac Ermin Bičakčić.

U sali gdje se održala pres-konferencija, bio je prisutan samo novinar "Avaza", dok iz ostalih bh. medija nije bio nijedan novinar. Također, niko od trojice sportskih novinara iz Lihtenštajna, nije se odazvao konferenciji za medije, te je faktički sala bila prazna. 

Prosinečki je potvrdio pisanje "Avaza" da Sead Kolašinac neće igrati sutrašnji meč.  

- Sead je već iz Vaduza krenuo prema Londonu kako bi što prije počeo proces rehabilitacije. Osim Bičakčića, igrat će desetorica igrača koji nisu počeli utakmicu protiv Italije - rekao je selektor našeg tima. 

Bičakčić je naglasio da je cilj naše reprezentacije pobjeda, kako bi u što boljoj atmosferi dočekali martovski baraž. 

- Bez obzira na trenutnu situaciju u našoj grupi, neće nam se biti teško motivirati za sutrašnju utakmicu. Cilj je da ostvarimo pobjedu i u dobroj atmosferi dočekamo martovski baraž. Nažalost, kroz ove kvalifikacije nismo izborili plasman na Euro, ali nadam se da ćemo to ostvariti kroz baraž. Sutrašnju utakmicu moramo ozbiljno shvatiti, jer je Lihtenštajn već uzeo po bod Grčkoj i Armeniji - rekao je Bičakčić.

Bosna i Hercegovina i Lihtenštajn do sada su se sastali sedam puta, a šest pobjeda ostvario je bh. tim, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Gol-razlika je 28:2 u korist naše selekcije.

Sutrašnji meč igrat će se na stadionu "Rheinpark" u Vaduzu sa početkom u 20:45 sati, a glavni sudija bit će Halis Ezkaja (Özkahya) iz Turske. 

Nakon pres-konferencije, Prosinečki i Bičakčić fotografirali su se našim navijačem, Benjaminom Mešićem iz Ciriha.

Druženje navijača BiH. G. Šumar

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.