SAZNAJEMO

Naš reprezentativac ide u Španiju: Hetafe poslao ponudu za Gojaka

Čelnike kluba iz predgrađa Madrida od transfera nije odbila ni informacija da će prvak Hrvatske za bh. igrača tražiti između deset i 15 miliona eura

Gojak: Veliki napredak. Arhiv

Piše: G. Š.

22.11.2019

Naš reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Amer Gojak (22) dobio je ponudu španskog Hetafea da se već u predstojećem, januarskom prijelaznom roku preseli u madridsko predgrađe!

Kako javlja naš izvor iz Zagreba, na potezu je klub iz Maksimira, jer je talentirani bosanskohercegovački fudbaler pod ugovorom do 15. juna 2022. godine.

Čelnike Hetafea od transfera nije odbila ni informacija da će zagrebački “Modri” za našeg najtalentiranijeg igrača tražiti obeštećenje u visini od deset do 15 miliona eura, tako da će vrlo brzo biti otvoreni i klupski pregovori.

Počinju pregovori

U maksimirskoj “čekaonici” i dalje su španski Sevilja, Betis i Viljareal, francuski Lion, italijanski Milan i Inter, škotski Seltik, njemački Štutgart, Verder i Šalke, engleski Sautempton... koji pomno prate razvoj našeg sada već asa. 

No, Hetafe je bio najkonkretniji i kreće u pregovore i realizaciju transfera.

- Naravno da je spreman za takav korak - rekao je nedavno šef stručnog štaba Dinama Nenad Bjelica za španske novine “Estadio Deportivo” komentirajući mogućnost odlaska Gojaka u Betis i dodao:

- Ima dobar karakter, a također ima potrebne kvalitete za igranje u španskoj ligi. On je jedan od najboljih igrača Dinama.

Gojak je ofanzivni vezni igrač, koji se može adaptirati odbrambenim pozicijama, a sposoban je igrati u svim formacijama.

- U posljednjoj je sezoni mnogo napredovao i zbog toga budi interes brojnih evropskih ekipa. Ovo je upravo njegov trenutak. U odličnom je trenutku za odlazak u inozemstvo. Već se ustalio u reprezentaciji BiH - kaže Bjelica za Gojaka.

Sanirao povredu

Inače, naš reprezentativac, koji je ranije bio član sarajevskih klubova Željezničar i Olimpik, uspješno je sanirao povredu skočnog zgloba, tako da konkurira za današnji veliki derbi s Hajdukom u Maksimiru (18 sati).

U utorak je Gojak (22) na zahtjev trenera Bjelice obavio kontrolni pregled, nakon kojeg je utvrđeno da više nema smetnji za povratak u takmičarski pogon.

Danas će, najvjerovatnije, Amer ući u igru s klupe za rezerve, dok bi protiv italijanske Atalante u narednom kolu evropske Lige prvaka trebao biti starter. Inače, Hetafe je trenutno sedmoplasirani tim španskog prvenstva.

Važna karika

Koliko već sada Gojak nedostaje našem državnom timu, najbolje se vidjelo u zeničkom kvalifikacijskom duelu s Italijom (0:3).

Ne tako davno, u junu ove godine, reprezentacija BiH s njim u startnoj postavi odigrala je odličnu utakmicu u Torinu (2:1) i, kako kaže selektor Italije Roberto Mančini (Mancini), bila je to ekipa koja im je zadala najviše nevolja...

Zbog toga mnogi već sada vide Gojaka kao nasljednika Edina Džeke u našoj reprezentaciji.

Najbolji strijelac  i asistent 

Gojak je bio među rijetkim “Zmajevima” koji nije razočarao u upravo završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Amer je bio vodeći strijelac naše reprezentacije prema broju golova, s četiri pogotka u osam nastupa (pet mečeva igrao je kao starter), a s dvije asistencije dijeli prvo mjesto s Edinom Višćom i Seadom Kolašincem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.