FK SARAJEVO

Svi na Koševo

Detalj sa prethodnog derbija na Grbavici. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

29.11.2019

Odbrojavanje je počelo. Do najvećeg bh. fudbalskog praznika ostala su još samo nepuna 24 sata (Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”, subota – 16 sati).

Dok izabranici Husrefa Musemića obavljaju posljednje pripreme za duel s komšijama, koji bi mogao odlučiti o laskavoj, jesenjoj tituli, jer je Željezničar dva kola prije kraja prvog dijela sezone na minus tri, "koševska vlada" čine sve kako bi na naš najveći stadion privukla što više navijača.

SMS poruka 

- Znaš li da je u subotu 140. gradski derbi? Klub za koji navijaš, prvi je na tabeli. Oporavljeni Amar Rahmanović, Mirko Oremuš, Benjamin Tatar i Miloš Stanojević, zajedno s ostatkom ekipe, dat će sve od sebe. Dođi na Koševo i pomozi šampionima da dođu do nove pobjede - piše u SMS-u koji su iz FK Sarajevo uputili svim članovima kluba s Koševa.

Također, iz Udruženja navijača FK Sarajevo "Horde zla" kratko su poručili:

- Svi na sjever - Sarajevo šampion - uz prigodan plakat: Jedan grad, dva kluba...

Kako je saopćeno iz kluba, prodaja ulaznica za 140. gradski derbi počela je jučer. Cijene ulaznica: južna tribina “ Vedran Puljić” 10 KM/5 KM za članove, istočna tribina 10 KM/8 KM za članove i zapadna tribina 15 KM/12 KM za članove. Ulaznice za djecu do 14 godina su 2 KM, a južna tribina za gostujuće navijače 10 KM. 

Posebni ulazi

Za gostujuće navijače će na južnoj tribini biti otvoreni ulazi B2, B3 i B4. S druge strane, vlasnici sezonskih ulaznica imat će posebne ulaze C5, A6, D3, naglašavaju iz sarajevske Titove 38b. 

Inače, u dosadašnjih 139 gradskih derbija aktuelni prvak ostvario je 42 pobjede, 53 remija i 44 poraza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.