GRBAVICA

FK Željezničar poziva članove za delegiranje u Skupštinu kluba

Obrazac za podnošenje prijedloga/prijavu za delegata u Skupštini može se preuzeti na zvaničnoj klupskoj web stranici. Avaz

Piše: Avaz.ba

2.12.2019

Fudbalski klub Željezničar pozvao je svoje članove za delegiranje u Skupštinu kluba s Grbavice. 

- U skladu s članom 31. Statuta FK Željezničar, Komisija za izbor delegata u Skupštinu poziva sve registrirane članove da najkasnije do 23. decembra 2019. godine predlože imena delegata ili se lično prijave za delegata u Skupštinu kluba u naredne četiri godine - saopćeno je iz FK Željezničar.

Obrazac za podnošenje prijedloga/prijavu za delegata u Skupštini može se preuzeti na zvaničnoj klupskoj web stranici.

Komisija podsjeća da samo članovi kluba mogu biti delegati u Skupštini i da će se izbor delegata izvršiti shodno odredbama člana 31. koje, između ostalog, definiraju minimalne uvjete koje delegati moraju ispunjavati, a to su: da imaju više od 18 godina; da imaju svojstvo člana kluba u skladu sa Statutom; da su članovi kluba koji svojim radom; doprinosom, iskustvom ili na drugi način mogu doprinijeti ostvarenju ciljeva i unapređenju razvoja i poslovanja kluba; da nisu pravosnažno osuđivani za krivična djela (Uvjerenje o osuđivanosti ili neosuđivanosti izdaje MUP, prema mjestu rođenja podnosioca zahtjeva) - ističu na Grbavici.

 Skupština kluba broji 54 delegata i oni će biti izabrani na period od četiri godine. 

- Nakon isteka roka za podnošenje prijava/prijedloga za delegate, Komisija će, prema prijedlozima članova kluba, izvršiti izbor delegata, a sve u skladu sa članom 31. Statuta kluba, kao i kvalifikacijama i doprinosu koji predloženi delegat može dati u funkcioniranju Skupštine. Prijave se mogu slati poštom na adresu Zvornička 27. ili skenirano putem e-maila na adresu [email protected]Sva pitanja u vezi s izborom delegata članovi kluba mogu poslati na e-mail [email protected], saopćeno je iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.