PREMIJER LIGA

Ko će naslijediti Bošnjakovića: Dva kandidata za klupu Slobode

Bošnjaković: Vodio ekipu i prošle sezone. Arhiv

J. J. / Avaz.ba

14.12.2019

Čelnici Fudbalskog kluba Sloboda su se bacili na posao traženja novog šefa struke. Kako saznajemo, u opciji je veći broj imena, a kao najozbiljniji kandidati kotiraju Amir Spahić i Gradimir Crnogorac.

Vodstvo kluba će krenuti u pregovore sa potencijalnim kandidatima. "Crveno - crni" bi novog trenera trebali dobiti u ponedjeljak. Podsjetimo, Milenko Bošnjaković je jučer napustio klupu tuzlanskog premijerligaša nakon što je ekipu preuzeo u oktobru i vodio u sedam prvenstvenih utakmica. 

Po drugi put u trenerskoj karijeri Bošnjaković je s Upravom Slobode imao dogovoren angažman do kraja ove godine, čelnici iz Rudarske 2 nudili su mu nastavak saradnje, no na kraju je došlo do razlaza.

Sada već bivši trener Tuzlaka u zimskoj pauzi je ostavio Slobodu na desetoj poziciji sa 17 bodova na kontu, jednim više od pretposljednjeg Čelika. U sedam utakmica Bošnjaković je osvojio četiri boda.

Zanimljivo, Milenko Bošnjaković je prošle sezone također bio šef struke Slobode. Ekipu je predvodio u prva dva kola sezone 2018./2019., nakon čega ga je na tušanjskoj klupi zamijenio Zlatan Nalić. Tada je Bošnjaković takmičarsku godinu otvorio porazom od Zrinjskog te remijem sa Zvijezdom 09.

U dva navrata je kao trener Slobodu vodio u ukupno devet mečeva. Ostat će upamćeno da kao šef struke stogodišnjakinje s Tušnja nije ostvario nijednu pobjedu!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.