IZBORI

Objavljena imena 11 idealnih: Samo jedan igrač iz regiona u timu decenije

Modrić: Reprezentaciju Hrvatske predvodio do finala Svjetskog prvenstva. AFP

E. J. / Avaz.ba

30.12.2019

Francuski nogometni časopis "France Football" uvrstio je kapitena hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića među 11 najboljih igrača svijeta u proteklih deset godina.

Ugledni list je odabrao najbolji tim u posljednjoj deceniji vodeći se uspjehom igrača u individualnom takmičenju za nagradu Zlatna lopta (priznanje za najboljeg igrača svijeta), a također i uspjesima u klubovima te reprezentaciji. 

Modrić, 34-godišnji vezni igrač, osvojio je Zlatnu loptu 2018. nakon što je s Hrvatskom došao do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem je pobijedila Francuska. Uz Modrića u najboljem timu "France Footballa" su i njegovi saigrači iz španskog Real Madrida, kapiten Serhio Ramos (Sergio) i brazilski lijevi bek Marselo (Marcelo), prenosi Fena.

Na popisu se nalaze i golman Iker Kasiljas (Casillas), bekovi Filip Lam (Philipp Lahm) i Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk), veznjaci Čavi Hernandez (Xavi) i Andres Inijesta (Iniesta) te napadači Lionel Mesi (Messi), Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Nejmar (Neymar). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.