ITALIJA

Derbi dela kapitale: Džeko strijelac u remiju Rome i Lacija

21. kolo Serije A

Piše: J. A. / Avaz Sport

26.1.2020

Detalj s utakmice - Avaz
Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U derbiju 21. kola italijanske Serije A Roma i Lacio su remizirali na Olimpiku odigravši 1:1. 

"Vučica" je povela u 26. minuti golom Edina Džeke koji je nakon asistencije Brajana Kristantea (Bryan Cristante) sjajno skočio i snalažljivo glavom uz pomoć stative zabio za 1:0.

Lacio je izjednačio u 35. minuti kada je veliku grešku napravio golman Rome Pau Lopez. Loše je izbio jednu loptu koju je umjesto van terena namjestio Frančesku Ačerbiju (Francesco Acerbi), koji je sretno zabio po sredini gola za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena. 

U 48. minuti igrač Rome Žordan Veretu (Jordan Veretout) je dočekao centaršut u šesnaestercu, ali je bio neprecizan i ostalo je 1:1. U 51. minuti Patrik Gabaron (Patric Gabarron) je napravio žestok faul u kaznenon prostoru Rome, a sudija je pokazao na penal za Romu. Ipak, nakon pregleda VAR snimka, glavni arbitar je promijenio odluku i penala za "Vučicu" nije bilo. 

Edin Džeko je u 53. minuti dobio žuti karton, a u 70. minuti propustio je čistu priliku za gol. Dijamant je unutar peterca išao jedan na jedan s golmanom Lacija, ali mu je Tomas Strakoša (Thomas Strakosha) odlično odbranio.

Deset minuta kasnije ponovo se Džeko našao u stopostotnoj prilici, no bh. napadač nije iskoristio zicer pred golom Lacija i ostalo je 1:1. U 83. minuti i Senad Lulić je dobio žuti karton zbog neopreznog starta, a do kraja meča promjene rezultata nije bilo i gradski rivali podijelili su bodove. 

Dodajmo i to da su Edin Džeko i Senad Lulić bili su kapiteni svojih ekipa u ovom derbiju glavnog grada Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.