EURO 2020. Selektor nogometne reprezentacije BiH

Šta je Bajeviću važno kod igrača i koga još sve prati

Provedeno nekoliko konkretnih aktivnosti u cilju što kvalitetnijih priprema prije utakmica baraža

J. A. / Avaz Sport
04.02.2020 11:15

Bajević: Očekuje ga puno posla

Foto: NSBiH

Nakon što je Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine 21. decembra 2019. godine imenovao Dušana Bajevića za selektora A reprezentacije BiH, osim zvaničnog predstavljanja selektora i stručnog štaba, u proteklom periodu provedeno je i nekoliko konkretnih aktivnosti u cilju što kvalitetnijih priprema prije utakmica baraža.

- Zadovoljan sam načinom na koji moji saradnici obavljaju svoje zadatke. Cilj nam je razgovarati s pojedinim igračima prije samih priprema i zna se da smo posjetili Džeku, Pjanića, vratili Lulića, sastali se s Višćom. Važno nam je da čujemo razmišljanja igrača, da se upoznamo jer neće biti dovoljno vremena za to kad se već okupimo. Pratimo ne samo one koji su do sada bili dio reprezentacije već i one koje bi se eventualno mogli priključiti - rekao je Bajević te dodao da svako od njegovih saradnika ima konkretna zaduženja i da se posebno vodi računa o aktivnostima naših protivnika u baražu za plasman na Euro 2020.

Selektor je najavio dolazak u "Kuću fudbala" polovinom februara, kada bi sa saradnicima sumirao prvi dio obavljenog posla. Do marta je potrebno da se urade brojne analize, između ostalog ne samo protivnika nego i igre naših reprezentativaca u proteklim kvalifikacijama. 

Komentari

NA VRH