ITALIJA

Bivši predsjednik Juventusa okomio se na Pjanića

Mislim da su mišljenja da su igrači umorni od osvajanja titula pomalo dramatična, kazao je Đilji

Pjanić: Treba mu odmor. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

10.2.2020

Bivši predsjednik Juventusa Đovani Koboli Đilji (Giovanni Cobolli Gigli) izjavio je da je Miralem Pjanić "mekan kao mocarela" te da mu zbog toga treba odmor.

Đilji je postao predsjednik Juventusa nakon skandala "Calciopoli" 2006. godine i na toj funkciji bio je do 2009. godine. 

U razgovoru za Sportiva radio istakao je kako je glavni krivac za to što Juventus nije prvi na tabeli trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri), a onda se potom dotakao i Pjanića.

Uvijek sam kritizirao Sarija, ali ne volim da šutiram čovjeka dok je na podu. Svi problemi Juventusa nalaze se u veznom redu. Problem naših veznih igrača je psihološke prirode. Sari ih konstantno rotira, sve osim Pjanića. Pjanić je mekan kao mocarela. Izgleda umorno i treba mu odmor. Moramo naći rješenje za probleme u veznom redu - rekao je 75-godišnji Italijan.

Juventus se nalazi na drugom mjestu u prvenstvu s isto bodova kao lider Inter, te s bodom više u odnosu na trećeplasirani Lacio.

- Mislim da su mišljenja da su igrači umorni od osvajanja titula pomalo dramatična s obzirom na investicije koje su napravljene... Porodica Anjeli (Agneli) je riskirala. Andrea Anjeli je odličan komunikator, možda jedini koji je spreman uzeti stvar u svoje ruke i učiniti da ga svi čuju - istakao je Đilji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.