TOTENHEM Portugalac o situaciji uoči Lajpciga

Murinjo: Visimo s balkona, sa četvrtog sprata... Možemo da se borimo ili da padnemo i umremo

Avaz.ba
18.02.2020 18:51

Murinjo: Moram da vam kažem nešto jako da ne biste postavljali pitanja

Foto: Arhiv

Nije prvi put da bira baš ovakav način komunikacije u veoma teškim momentima po njega ili njegov tim. To je Žoze Murinjo (Joze Murinho), čovjek koji uvijek nađe zanimljiv način da opiše situaciju u kojoj se on ili njegov klub nalaze. 

- Moram da vam kažem nešto jako da ne biste postavljali pitanja. Znate da volim analogije. Ponekad izaberem neku dobru, ponekad i neku lošu. Kad smo došli u klub, bili smo na 12. spratu ispod zemlje. Krenuli smo na stepenice i počeli da se penjemo - počeo je Murinjo i zadobio pažnju prisutnih.

Potom je nastavio.

- Na samom početku, stepenice su odmah pukle i našli smo se u nevolji. Ali, opet  smo pronašli način da se krećemo naviše. Pronašli smo način uz pomoć velikog rada i mnogo truda. Išli smo dalje, i dalje. I stigli smo do četvrtog sprata. Do sprata na kom smo željeli da se nađemo. I u tom momentu neko je došao i uzeo nam merdevine. Tako da, sada smo u problemu - konstatirao je Murinjo.

Tu nije bio kraj pripovijedanja.

- Imamo dvije opcije. Jedna je da se predamo, da padnemo i, normalno, umremo. Jer, ipak je to četvrti sprat. Drugi način je da se borimo s onim što imamo. Ne sa merdevinama, već s rukama. Tako da, bit ćemo na tom balkonu i borit ćemo se sa svim što imamo - objasnio je Murinjo situaciju uoči Lajpciga.

Dodao je:

- Da, bit će to drugačiji stil igre. Situacija ne može biti gora kad su naše opcije u pitanju. Ovo je veoma očigledna situacija. Ništa tu ne možemo. Igrat ćemo s igračima koji su nam dostupni. Igrači će dati sve od sebe, što obično i rade. U nekim momentima sam bio zabrinut što nemam napadačke opcije na klupi, a sada ih nemam ni na terenu - rekao je Portugalac.

Nemam napadača

- Mislim da Troj Perot nije spreman, a da Rajan Sesenjon nije napadač. Nemam napadača, nema prijelaznog roka. Ničega. Jedina pomoć koju možemo da imamo je od naših navijača. To je jedina stvar koju tražim, jer od igrača ne mogu da tražim više od onoga što dobivam - konstatirao je Murinjo, a prenosi "Mozzart".

Komentari

NA VRH