PREMIJER LIGA BiH Reakcija s Koševa

FK Sarajevo oglasio se povodom klevete i narušavanja ugleda kluba

Avaz.ba
23.02.2020 14:57

Sarajevo je zasluženo savladalo Tuzla City

Foto: Avaz

Tokom utakmice 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, odigrane jučer na stadionu "Asim Ferhatović Hase" protiv FK Tuzla City, u kojoj je bordo tim ostvario visoku pobjedu od 6:2, u medijima su se pojavili navodi pojedinaca koji za cilj imaju klevetu i narušavanje ugleda Fudbalskog kluba Sarajevo, saopćeno je iz kluba s Koševa.

Poslovanje i sve aktivnosti Fudbalskog kluba Sarajevo u svim uslovima uvijek su zasnovane na "fair-playu", te shodno tome klub osuđuje bilo koji oblik rasizma, nacionalizma, te vrijeđanja po bilo kojoj osnovi. Pri izlasku na teren smo svi jednaki, jedino što čini razliku jeste kvaliteta pruženih partija, te ostvareni rezultati. Nakon navoda koji su se pojavili u javnosti da je igrač FK Sarajevo tokom susreta vrijeđao igrača druge ekipe, Fudbalski klub Sarajevo učinio je niz koraka u utvrđivanju tačnosti iznesenih navoda - ističu iz FK Sarajevo i dodaju: 

- Ovim putem obavještavamo javnost da su se svi igrači aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine tokom susreta na terenu ponašali maksimalno korektno te da niti jedan igrač gostujućeg tima nije bio izložen verbalnom nasilju na rasnoj osnovi kako je navedeno. Pored toga, FK Sarajevo će već u ponedjeljak, 24. februara pokrenuti niz pravnih postupaka u cilju zaštite ugleda igrača i samog Kluba. S tim u vezi, podsjećamo da Nogometni savez Bosne i Hercegovine zajedno sa sudijama i delegatima treba biti prva stanica za rješavanje svih potencijalnih nepravilnosti i propusta tokom susreta, a svakako ne mediji kroz istupe pojedinaca.

Komentari

NA VRH