AFERE Otkrivene mahinacije u više država

Pjanićev menadžer osumnjičen za pranje novca: Ramadani izvukao više od deset miliona eura?

Kupovane luksuzne kuće, jahte i ostale stvari za život na visokoj nozi u Španiji

E. J. / Avaz.ba
25.02.2020 19:04

Ramadani: Istraga pokrenuta u Španiji

Foto: Youtube

Poznati fudbalski menadžer Falji Ramadani (Fali) tereti se za pranje novca u Španiji. Kako pišu španski mediji, istražni organi su u zajedničkoj akciji poreske agencije i Europola otkrili malverzacije povezane sa klubovima sa Kipra, Belgije i Srbije, prenosi B92.

Ramadani, koji zastupa i našeg reprezentativca Miralema Pjanića, optužen je da je član te mreže i da je izvukao čak deset miliona eura, sa fiktivnim potpisima i bez plaćanja poreza.

Sumnja se da je novac odlazio na kupovinu luksuznih kuća, jahti i ostalih stvari za život na visokoj nozi u Španiji. Nadležni organi su do takvih navoda došli poslije istrage na Balearskim ostrvima, Barceloni, Madridu, Malagi, Sevilji, Almeriji, Vitoriji...

Praćeni su tokovi novca i, kako navodi "El Pais", otkriveno je da su agenti bili deo kriminalne organizacije koja je kontrolisala razne klubove u Srbiji, Kipru i Belgiji, vršeći fiktivna potpisivanja.

Trenutno je pod istragom pet osoba, među kojima je i Ramadani, kao i još jedan fudbaler. Istraga će biti proširena na ostale zemlje.

Komentari

NA VRH