ŠPANIJA Utopio se u sivilo Barcelone

Mesi ne umije bez Ronalda: Nikad gori u el klasiku

Njegovu lošu utakmicu Real je iskoristio i slavio prvi put od 2017. godine

J. A. / Avaz Sport
02.03.2020 14:28

Mesi: Najlošiji niz koji Argentinac ima u mečevima protiv Madriđana

Foto: AFP

Lionel Mesi (Messi) odigrao je vrlo loš el klasiko u Madridu, utopivši se u sivilo svoje ekipe. Propustio je najveću šansu na utakmici za Barcelonu, nije "dirigirao" ekipom kako zna i bio je daleko od magije koju je znao pokazati protiv Real Madrida.

Njegovu lošu utakmicu "Kraljevski klub" je iskoristio i slavio prvi put od 2017. godine. 

Interesantno je da je to bila prva pobjeda Madriđana koju su ostvarili bez Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je meč gledao iz VIP lože, a od odlaska Portugalca traje i "post" Lea Mesija.

Slavni argentinski napadač, vjerovatno najbolji svih vremena, postigao je ukupno 26 golova u mečevima protiv Real Madrida, što je rekord u el klasiku, ali je davno, bar za njegove standarde, bio posljednji koji je dao najvećem rivalu. 

  • Loša partija Mesija
    Loša partija Mesija Foto: AFP

Slučajnost ili ne, baš kada je Ronaldo bio u Real Madridu, pa će to podgrijati priče da su jedan drugog "forsirali" da igraju sve bolje i bolje.

Mesi je bez gola ili asistencije u posljednjih pet mečeva u el klasiku, što mu se nikada do sada nije desilo u karijeri. Prošlo je 425 minuta otkako je navijače Barcelone obradovao konkretnim doprinosom protiv Real Madrida, što se odrazilo i na stanje na tabeli. 

Real Madrid je ponovo prvi u Primeri i namjerio se da tu ostane, a Barca bi skupo mogla platiti probleme s efikasnošću.

Komentari

NA VRH